16.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Από το «last dance» του Πρίντεζη, στη νέα αρχή μέσω Βαρκελώνης

Ο νέος Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκινάει απόψε το φετινό ταξίδι του στη Euroleague με φόντο μία ακόμη σεζόν γεμάτη συγκινήσεις, μεγάλα σουτ και βραδιές που θα μείνουν στην ιστορία

Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει απόψε (7/10, 21:30) στο τρένο της νέας σεζόν της Euroleague, ελπίζοντας ότι και φέτος θα φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, πιθανότατα στο Κάουνας για ένα ακόμη Final-4.

Μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας να κρατά χαμηλούς τόνους και φυσικά να είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο η δυναμική των Ερυθρολεύκων είναι δεδομένη, όπως και η δίψα τους για διάκριση στην Ευρώπη, βάση στην οποία στηρίχθηκε ο φετινός σχεδιασμός με φόντο την ενίσχυση της ομάδας σε κάθε θέση και τη διατήρηση του περσινού κορμού.

Ενός κορμού που οδήγησε τον σύλλογο σε μία αξέχαστη πορεία επιστροφής στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στο κατακόκκινο Βελιγράδι. Κάπως έτσι έκλεισε το κεφάλαιο της σεζόν 2021/22, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να χάνει στο τελευταίο σουτ την πρόκριση στον μεγάλο τελικό από την πρωταθλήτρια Εφές και στη συνέχεια να ηττάται από την Μπαρτσελόνα του Γιασικεβίτσιους στον αγώνα για την τιμητική τρίτη θέση.

Παρά την ήττα, εκείνο το ματς δεν πρόκειται να σβηστεί από τη μνήμη κανενός και κυρίως του σπουδαίου Γιώργου Πρίντεζη που έχυσε τον τελευταίο του ιδρώτα σε «ευρωλιγκάτο» παρκέ, δεχόμενος την αποθέωση από τους περίπου 13.000 οπαδούς των Πειραιωτών στις κερκίδες της Stark Arena.

Στο σήμερα, ο υπερπλήρης Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την ενισχυμένη Μπαρτσελόνα που κάθε χρόνο ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα, αλλά τον τελικό τον βλέπει από την τηλεόραση.

Η ομάδα του Σάρας ευελπιστεί ότι φέτος θα είναι η χρονιά της, αλλά μένει να το αποδείξει και στο παρκέ, με τον ανεβασμένο και ακόμα πιο βελτιωμένο σε σχέση με πέρυσι, Ολυμπιακό, να πηγαίνει στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για να αποδείξει ότι (και) φέτος αποτελεί μία από τις ομάδες που πρέπει να μπαίνουν στην κουβέντα για το άγιο δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς