25.1 C
Athens

Γιάννης για τον αείμνηστο Κόμπι: «Δεν γίνεται να μιλήσεις για μπάσκετ χωρίς να αναφερθείς σε αυτόν» (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα αυτές τις μέρες στο Ντουμπάι, όπου βρίσκεται για την pre-season του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Έλληνας αστέρας του NBA εμφανίστηκε με μπλουζάκι του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ στη συνέντευξη Τύπου μετά την φιλική ήττα με 123-113 από τους Χοκς και μοιραία η κουβέντα έφτασε μέχρι τον σπουδαίο «Black Mamba» που όπως σωστά ανέφερε ο Greek Freak «δεν γίνεται να μιλήσεις για μπάσκετ δίχως να αναφερθείς σε αυτόν».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είχα 4-5 μπλούζες μαζί μου και ήταν η σειρά να φορέσω αυτή σήμερα. Γνώρισα λίγο τον Κόμπι, δεν θα προσπαθήσω να κάνω σαν να ήμουν ο καλύτερός του φίλος. Πολλοί αναφέρουν το όνομά του για να αποσπάσουν προσοχή. Προφανώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν παίξει μπάσκετ, λατρεύω την ιστορία του, το ταξίδι του, το πως ξεκίνησε, πως μπήκε στη λίγκα, πως βελτιώθηκε. Το πώς μπορεί να ήταν ένας από τους κορυφαίους, αλλά ήταν πάντα περίεργος να μάθει περισσότερα.

Στο τέλος της ημέρας δεν αφορά μόνο το ταλέντο, αυτό θα σε πάει μέχρι ενός σημείου. Έχει σημασία πόσο πειθαρχημένος είσαι, πόσο μπορείς να ξυπνάς κάθε μέρα και να θέλεις να βρεις τρόπους για να βελτιωθείς, να μην είσαι ικανοποιημένος. Νομίζω ότι οι κορυφαίοι παίκτες που έπαιξαν, απλώς δεν βαρέθηκαν ποτέ. Κάθε μέρα ξυπνούσαν και ήθελαν να ανακαλύψουν κάτι, μία νέα πρόκληση. Κάτι που θα τους υπαγορεύσει πως μπορούν να γίνουν σπουδαίοι, να κυριαρχήσουν ακόμη περισσότερο. Να δημιουργήσουν περισσότερες στιγμές, περισσότερη τέχνη, όπως το ονομάζω.

Ο Κόμπι δεν βαρέθηκε ποτέ. Ακόμη και όταν τραυματίστηκε, βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι του είχε 60 πόντους. Είχε απίστευτη ιστορία. Ένα απίστευτο ταξίδι. Ήταν απίστευτο ταλέντο και άνθρωπος. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για το μπάσκετ, χωρίς να μιλήσει για τον Κόμπι Μπράιαντ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς