16.8 C
Athens

Σατοράνσκι: Δεν είμαι ακόμη στο 100%, ο Σάρας είναι εκρηκτικός αλλά λειτουργεί πάντα με τη λογική

Ο Τόμας Σατοράνσκι είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Νικ Καλάθη στην Μπαρτσελόνα με τον Τσέχο πρώην ΝΒΑer να επιστρέφει στην Ευρώπη για χάρη των Καταλανών, σε μία εύκολη απόφαση για τον ίδιο και την οικογένειά του όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τσέχος άσος μίλησε σε Μέσο της Ισπανίας για την απόφασή του να πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, την ετοιμότητά του ενόψει της αποψινής (21:30) πρεμιέρας στη Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και τη σχέση του με τον «εκρηκτικό» Σάρας Γιασικεβίτσιους.

«Ήταν μια οικογενειακή απόφαση, όταν είπαμε πως ήταν ώρα να γυρίσουμε στην Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα ήταν η πρώτη μας και η πιο λογική επιλογή», τόνισε ο Τσέχος γκαρντ που επέστρεψε μετά από έξι χρόνια στη Βαρκελώνη.

Όσο για τον βαθμό ετοιμότητάς του, είπε: «Δεν είμαι στο 100%. Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο και προσπαθώ να επανέλθω. Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να προσαρμοστείς στο σύστημα του Γιασικεβίτσιους όταν δεν είσαι στο καλύτερο επίπεδο σωματικά», πρόσθεσε.

Για τη συνεργασία του με τον Σάρας τόνισε: «Μου έχουν λείψει οι απαιτητικές προπονήσεις και οι διορθώσεις στο παιχνίδι τακτικά. Αυτό ήθελα. Ο Σάρας είναι απαιτητικός προπονητής αλλά παρότι πολλές φορές είναι εκρηκτικός, κάθε φορά καταλαβαίνεις πως όσα ζητά έχουν λογική. Υπήρξε και ο ίδιος πλέι μέικερ, είναι πολύ έξυπνος, έχει νοοτροπία νικητή και ξέρει να διαβάζει καλά τα πράγματα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς