15 C
Athens

Βαθμολογία UEFA: Κύπρος και Ισραήλ πλησιάζουν επικίνδυνα την Ελλάδα που έμεινε «κολλημένη» στην 20η θέση

Ορατός ο κίνδυνος για ιστορικό χαμηλό της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA: Τι ισχύει για τη σεζόν 2024/25 και το καταστροφικό σενάριο να μείνουμε πίσω από Ισραήλ και Κύπρο που έρχονται με... φόρα

Μετά τη νέα ήττα του Ολυμπιακού στον 7ο όμιλο του Europa League, αυτή τη φορά από την Καραμπάγκ, η Ελλάδα έμεινε «κολλημένη» στην 20η θέση της βαθμολογίας της UEFA και οδεύει ολοταχώς προς ιστορικό χαμηλό, τη στιγμή που Κύπρος και Ισραήλ με 3 και 2 ομάδες αντίστοιχα να συνεχίζουν στη Ευρώπη, πλησιάζουν επικίνδυνα.

Η χώρα μας που έχει και φέτος ως μοναδική της ελπίδα τον Ολυμπιακό, που όμως δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποια νίκη μέχρι τώρα στον όμιλό του, βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι που μέχρι το τέλος της σεζόν μπορεί να την οδηγήσει μέχρι και στην 22η θέση που θα αποτελέσει αρνητικό ρεκόρ με καταστροφικές συνέπειες από τη σεζόν 2024-25.

Συγκεκριμένα, εφόσον η Ελλάδα παραμείνει 20η τότε ο πρωταθλητής θα ξεκινά από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League και οι υπόλοιποι 3 θα μάχονται από την ίδια αφετηρία (2ο προκριματικό) για ένα εισιτήριο του Conference.

Σε περίπτωση που τελικά μας περάσουν οι Κύπριοι και οι Ισραηλινοί, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα μειωθούν σε 3!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς