21.4 C
Athens

Ολυμπιακός – Καραμπάγκ 0-3: Δεν τον σώζουν ούτε οι αλχημείες (vid)

Τα πολλά ρίσκα που πήρε ο Μίτσελ σε πρόσωπα και θέσεις δεν είχαν αντίκρισμα και ο Ολυμπιακός γνώρισε μια ακόμα βαριά ήττα που θύμισε τη μαύρη νύχτα της Μακάμπι

Μια από τις πιο άσχημες ήττες στην ευρωπαϊκή ιστορία του έζησε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός απέναντι στην Καραμπάγκ. Οι Αζέροι επικράτησαν με 3-0 των Ερυθρολεύκων που δεν είχαν αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι τους.

Με εξαίρεση κάποια ελάχιστα καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους, οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι για μια τέτοια αναμέτρηση τεράστιας σημασίας.

Ο Μίτσελ προχώρησε σε μια σειρά από αλχημείες με τριάδα στην άμυνα και μοναδικό καθαρό στόπερ τον Σισέ (Βρσάλικο και Εμβιλά συνέθεσαν την τριάδα με τον Γάλλο να είναι εξαιρετικός ειδικά στο πρώτο μέρος που έβγαινε πρώτος στις μονομαχίες) και μετά το 60′ μαζί με τις αλλαγές το πράγμα έγινε ακόμα πιο περίπλοκο με τη μεσαία γραμμή να κόβεται στη μέση.

Οι Αζέροι όντας πιο έτοιμο σύνολο και σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ολυμπιακού και στις αντεπιθέσεις πέτυχε τρία γκολ υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε μια ακόμα ευρωπαϊκή ήττα στο Φάληρο (τρίτη φέτος). Οι φιλοξενούμενοι είχαν προειδοποιήσει για το τι είναι ικανοί να κάνουν από το 6ο λεπτό όταν σκόραραν στην αντεπίθεση με τον Αντράντε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε μια σειρά από αλχημείες που κόστισαν ακριβά στους Ερυθρόλευκους. Οι ευκαιρίες προήλθαν κυρίως από στημένες φάσεις (κεφαλιά Σισέ, εκτέλεση φάουλ Μπιέλ) την ώρα που η Καραμπάγκ άγγιξε το 0-1 με τον Οβούσου (πρόλαβε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Εμβιλά).

Στο 49′ ο Ροντρίγκες από πλάγια θέση από τα αριστερά έπιασε ένα σουτ που έφυγε άουτ, με τον μεσοεπιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι συνολικά να προσπαθεί αρκετά αλλά να «εγκλωβίζεται». Οι ποδοσφαιριστές των Ερυθρολεύκων έμοιαζαν μπερδεμένοι και παρά την είσοδο του Μαρσέλο (ο θρυλικός Βραζιλιάνος έκανε το ντεμπούτο του αγωνιζόμενος αρχικά στο πλευρό του Κούντε) η εικόνα δεν άλλαξε προς το καλύτερο.

Με τη συμπλήρωση 68′ και αφού αξιοποίησε τους ελεύθερους χώρους που βρήκε, η Καραμπάγκ άνοιξε το σκορ. Ο Κάντι άνοιξε από τα δεξιά στον ελεύθερο Οβούσου που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Τζολάκη για το 0-1.

 

Δεν τέλειωσαν όμως όλα εκεί. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε αποσβολωμένος και κατέρρευσε πλήρως δεχόμενος άλλα δύο γκολ στο 82′ και στο 86′ με τους Βέσοβιτς και Σεϊντάγεφ.

 

Το τρίτο γκολ ήρθε να βάλει τέλος στις ελπίδες των Ερυθρολεύκων για πρόκριση, με την ομάδα του Μίτσελ να αναζητά ένα θαύμα. Απογοήτευσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας και όχι μόνο δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους αλλά θα χρειαστούν και καλύτερη ψυχολογία μετά από αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ 0-3

Σκόρερ: 68′ Οβούσου, 82′ Βέσοβιτς, 86′ Σεϊντάγεφ

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Πελίτο (ΒΟΣ)

Κίτρινες: Βαλμπουενά / Τσαφαρκουλίγεφ, Σεϊντάγεφ, Καράγεφ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Άβιλα, Βρσάλικο, Σισέ (83′ Βαλμπουενά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (60′ Μαρσέλο), Κούντε (74′ Ίνμπομ Χουάνγκ), Γκάρι Ροντρίγκες (60′ Μασούρας), Μπιέλ, Ουί Τζο (74′ Αμπουμπακάρ Καμαρά)

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Γκουρμπάνοφ): Μαχαμανταλίγεφ, Βέσοβιτς (90+1′ Χουσεΐνοφ), Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Τσαφαργκουλίγεφ (46′ Μπαϊράμοφ), Γκαράγιεφ, Αλμέιδα (65′ Ρομαό), Κάντι, Αντράντε (65′ Σεϊντάγεφ), Ζουμπίρ, Οβούσου (90+1′ Όζομπιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς