Interpol: Με την ΕΠΑΘΛΑ η Ελλάδα αποτελεί πυξίδα και για τις άλλες χώρες στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων

  ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά

  Το αχρείαστο «αυτογκόλ» με Άβιλα

  Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για τα λάθος μηνύματα που στέλνει η απόφαση αποπομπής του Άβιλα από το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού

  Ο Ολυμπιακός έχασε τα σέρβις, ο Παναθηναϊκός γύρισε τον διακόπτη

  Ο Ολυμπιακός έκανε δώρο ένα σετ από τα 26 χαμένα σέρβις του, έγινε μονοδιάστατος και ξέμεινε από λύσεις ειδικά όταν πιέστηκε από τον Παναθηναϊκό που ανέβηκε με τον Κόβαρ - Γράφει ο Ανδρέας Καταχανάς

  Ο άξιος αρχηγός Παπανικολάου και η διαφορά του Κάνααν με τους Πίτερς – Μπολομπόι

  Κανένα ματς στην Ευρωλίγκα δεν το έχεις πάρει πριν το παίξεις και ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του. Ο αρχηγός με τα όλα του, Κώστας Παπανικολάου, το μήνυμα στον Κάνααν και η διαφορετική περίπτωση του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ με αυτές των Πίτερς και Μπολομπόι. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

  Ολυμπιακός: Το πάθημα να γίνει μάθημα με Βρσάλικο και η ανασυγκρότηση που επιχειρεί ο Μίτσελ

  Ο Κροάτης αμυντικός πέρασε και δεν ακούμπησε από τον Ολυμπιακό, καθώς η ευπάθειά του σε τραυματισμούς αποδείχθηκε καθοριστική για το πρόωρο τέλος της συνεργασίας του με τους Ερυθρόλευκους. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

  Γιατί δεν «έπιασε» ο Ουί Τζο

  Ο Ουί Τζο μπορεί να παρουσίασε κακό πρόσωπο αγωνιστικά στο πρώτο τρίμηνό του στον Ολυμπιακό, αλλά δεν παύει να είναι και ο δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Σον στην αποστολή της Νότιας Κορέας για το Μουντιάλ. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

  Άμεσα αντανακλαστικά για την τελική αντεπίθεση

  Ο Ολυμπιακός καλείται να καλύψει έγκαιρα τις βασικές του ανάγκες στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και, με την αποσυμφόρηση που θα γίνει στο ρόστερ, ο Μίτσελ να δουλέψει με συγκεκριμένο γκρουπ παικτών (όπως ήταν και η επιθυμία του από τη στιγμή που ανέλαβε) για την τελική αντεπίθεση στο δεύτερο μισό της σεζόν

  Ολοκληρώθηκε στα Σκόπια το σεμινάριο ΔΟΕ–Interpol για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων με τη συμμετοχή εκπροσώπων από Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Κόσοβο.

  Στις εργασίες της τελευταίας ημέρας έγινε, από την Interpol, παρουσίαση για τις βασικές αρχές στην ποινική διερεύνηση των παραβάσεων χειραγώγησης αθλητικών αγώνων αλλά και τη διεθνή συνεργασία. Δόθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα και καλές πρακτικές.

  Από τη SportRadar έγινε ανάλυση επικινδυνότητας αναφορικά με τις χώρες των της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όπως τονίστηκε η Ελλάδα μαζί με τη Σερβία είναι οι χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από οργανωμένα κυκλώματα χειραγώγησης αγώνων για στοιχηματικούς λόγους.

  Στη συνέχεια Interpol, ΔΟΕ και Sportradar έκαναν από κοινού παρουσίαση, με ανάλυση σεναρίων χειραγώγησης αγώνων, ενώ οι συμμετέχουσες χώρες από την πλευρά του κατέθεσαν συγκεκριμένες εμπειρίες αλλά και το πώς κινήθηκαν στη διερεύνηση τους.
  Παράλληλα η Μονάδα αντιμετώπισης χειραγώγησης αγώνων (Interpol Anti-Match Fixing Task Force) παρουσίασε τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Interpol για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης.

  Στις παρεμβάσεις τους ο Γιώργος Μαυρωτάς και οι εκπρόσωποι της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. αναφέρθηκαν στις εμπειρίες συνεργασίας που υπάρχουν με τις αρχές επιβολής του νόμου στη διερεύνηση των σχετικών υποθέσεων καθώς και στις προκλήσεις που υπάρχουν για την εμβάθυνση της διεθνούς συνεργασίας σε ένα πρόβλημα που δεν έχει σύνορα.

  Στο κλείσιμο των εργασιών έγινε αναλυτική παρουσίαση μιας πραγματικής περίπτωσης ποινικής καταδίκης για χειραγώγηση από την Sarah hamlet (επικεφαλής ερευνήτρια της υπηρεσίας ακεραιότητας της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις), σύνοψη των συμπερασμάτων και σχεδιασμός των επόμενων βημάτων.

  Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την αντιμετώπιση των φαινομένων χειραγώγησης στην Ελλάδα, είναι η ιδιαίτερη αναφορά των εκπροσώπων της Interpol για την ελληνική εμπειρία. Όπως τόνισαν η ΕΠΑΘΛΑ αποτελεί μια βέλτιστη διεθνής πρακτική εθνικής πλατφόρμας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που εμπλέκει αποτελεσματικά όλους τους αρμόδιους φορείς και αποτελεί ένα παράδειγμα που μπορούν να προσαρμόσουν οι συμμετέχουσες χώρες στα δικά τους δεδομένα.

  O Γ. Μαυρωτάς πρότεινε στους επικεφαλής της Μονάδας αντιμετώπισης χειραγώγησης αγώνων της Interpol να διοργανώσουν το επόμενο ετήσιο συνέδριο τους στην Ελλάδα, κάτι το οποίο είδαν πολύ θετικά όπως και την ιδέα να γίνει στη χώρα μας ένα περιφερειακό συνέδριο των μεσογειακών χωρών σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Interpol πάνω στα θέματα χειραγώγησης αγώνων.

  Αυγενάκης: Από Sportradar το πόρισμα για ύποπτο προς χειραγώγηση αγώνα

  Για τις δραστικές και άμεσες ενέργειες αντιμετώπισης της μάστιγας...

  Βόλος – Λαμία: Η άτιμη πραγματικότητα που φέρεται σκληρά στην κα Σπανού

  Πανθομολογείται η απόλυτη αστοχία της κας Σπανού, ερευνήτριας της...