19.9 C
Athens

ΕΠΟ κατά Αυγενάκη για το Μητρώο: «Μιλάμε για νομοθετικά απολιθώματα της δεκαετίας του ’50»

Νέα επίθεση κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπέλυσε η ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου ξανά με αφορμή το Μητρώο αναγνώρισης ποδοσφαιρικών σωματείων κάνοντας λόγο για νομοθετικά «απολιθώματα» της δεκαετίας του ’50, όταν ακόμα ο λαός ήταν εχθρός και οι κυβερνήσεις τον έτρεμαν.

Παράλληλα, έριξε και τις σπόντες της για την Ολιστική Μελέτη, που σύμφωνα με τον Μπαλτάκο και τους συνεργάτες του δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που η Κυβέρνηση παραβιάζει τις αποφάσεις της «αυτόνομης» ΕΠΟ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις 30 /9 αποφάσισε τη διακοπή της διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλη τη χώρα, με ψήφους 57 υπέρ και 4 κατά, λόγω του λεγόμενου ‘’Μητρώου Αυγενάκη’’.

Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις για την εγγραφή του 87,5% των σωματείων στο ‘’Μητρώο’’ δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως, αφού τα σωματεία προχώρησαν στην ενέργεια αυτή από φόβο και νομοθετικό καταναγκασμό όχι με την ελεύθερη βούλησή τους .

Τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία για να αγωνισθούν στα τοπικά πρωταθλήματα χρειάζονται Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Γ.Γ.Α και Άδεια από τις Περιφέρειες.

Μιλάμε για νομοθετικά ‘’απολιθώματα’’ της δεκαετίας του ’50, όταν ο λαός ήταν εχθρός και οι κυβερνήσεις τον έτρεμαν. Τώρα τί χρειάζονται;

Πέρα, όμως από αυτές τις δύο κρατικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που ταλαιπωρούν τα σωματεία μας, σωματεία χωριών, νησιών και συνοικιών, σωματεία απλών λαϊκών ανθρώπων, πρέπει από το 2020 τα σωματεία μας αυτά να εγγράφονται, με ετήσια επικαιροποίηση, και στο λεγόμενο ‘’Μητρώο Αυγενάκη’’, ένα, δηλαδή σύγχρονο γραφειοκρατικό ‘’απολίθωμα΄΄που μας γυρίζει 70 χρόνια πίσω. Μιλάμε για μία απίστευτη και αχρείαστη γραφειοκρατική διαδικασία για τα Σωματεία. Όποιος δεν εγγράφεται στο ‘’Μητρώο’’ δεν παίζει, επειδή η Περιφέρεια δεν του δίνει άδεια.

Για ποιο λόγο;

Οι Ε.Π.Σ. έχουν Μητρώο, η Ε.Π.Ο. έχει Μητρώο, η ΦΙΦΑ έχει Μητρώο .Το κρατικό Μητρώο τί εξυπηρετεί; Δεν αρκούν για το κράτος η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και οι Άδειες των Περιφερειών; Όλη η νομιμοποίηση των σωματείων μας είναι ήδη εκεί. Τρίτη γραφειοκρατική αγκύλωση τί σκοπούς εξυπηρετεί; Υπάρχει απόλυτη τάξη, άρα η τάξη στην τάξη σε αταξία οδηγεί.

Με το ‘’Μητρώο’’ το κράτος θα αδειοδοτεί τις ερασιτεχνικές ομάδες αποφασίζοντας ποια ομάδα θα παίζει και ποια δεν θα παίζει και κατά συνέπεια το Κράτος θα αποφασίζει ποια ομάδα θα ψηφίζει και ποια δεν θα ψηφίζει στις εκλογές των Ενώσεών, επηρεάζοντας έτσι τις εκλογές της ΕΠΟ.

Υπάρχει, κανείς που δεν καταλαβαίνει;

Η ολιστική μελέτη για ανεξάρτητη και αυτόνομη Ε.Π.Ο., τί νόημα έχει όταν η ίδια η κυβέρνηση την παραβιάζει;».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς