19.7 C
Athens

Η UEFA αποθεώνει τους Χουάνγκ του Ολυμπιακού

Σε ειδικό αφιέρωμά της η UEFA εκθειάζει τους δύο Κορεάτες των Ερυθρολεύκων αναφέροντας πως είναι παίκτες-κλειδιά για την εθνική ομάδα της χώρας τους με φόντο το Μουντιάλ του Κατάρ

Ο Ολυμπιακός, εκεί που δεν είχε Κορεάτη παίκτη στο ρόστερ του, ξαφνικά έχει δύο και μάλιστα με το ίδιο επίθετο!

Ο λόγος για τους Ίνμπομ και Ουί Τζο Χουάνγκ που ανήκουν στους Πειραιώτες από το φετινό καλοκαίρι (ο δεύτερος ως δανεικός από τη Νότγχαμ) και τραβούν τα βλέμματα των συμπατριωτών τους που τους έχουν πολύ ψηλά και τους ακολουθούν μέχρι και στην Ελλάδα, με πολλούς Κορεάτες να δίνουν κάθε σαββατοκύριακο δυναμικό «παρών» στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης».

Με αφορμή το Μουντιάλ του Κατάρ στο οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα συμμετέχουν και οι δύο όντας στην τελική αποστολή της Ν. Κορέας αλλά και τους επόμενους αγώνες του Ολυμπιακού στο Europa League η UEFA ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα για τη συνεισφορά των δύο τόσο στους πρωταθλητές Ελλάδας όσο και στην εθνική ομάδα της χώρας τους.

Συγκεκριμένα για τον μαέστρο της μεσαίας γραμμής, Ίνμπομ, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι το επίκεντρο της τακτικής του προπονητή Μπέντο, μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ σαν παίκτης τύπου 10 και παίζει σαν νούμερο 8 ή δίνει μια αίσθηση σταθερότητας στην ομάδα μπροστά στην άμυνα σαν νούμερο 6. Είναι ένας πολύπλευρος παίκτης».

Όσο για τον Ουί Τζο γίνεται λόγος για έναν στράικερ που έχει εκτοξευθεί στο πλάι του πρώην «ερυθρόλευκου» Πάουλο Μπέντο που βρίσκεται στον πάγκο των Νοτιοκορεατών.

«Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Σον Χιουνγκ-Μιν, είναι o κορυφαίος σκόρερ της Κορέας, αλλά ο παίκτης που σημείωσε τα περισσότερα γκολ υπό τις οδηγίες του Πάουλο Μπέντο, δεν ήταν ο Σον Χιουνγκ-Μιν (12 γκολ), αλλά ο Χουάνγκ Ουι-Τζο (15 γκολ)».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς