14.3 C
Athens

Τριάρα της Τσέλσι στη Μίλαν, ανοιχτή η πρωτιά για Παρί και Μπενφίκα μετά το 1-1 (vid)

Ο Βλαχοδήμος κράτησε την Μπενφίκα στα δύσκολα, η Ντόρτμουντ διέσυρε τη Σεβίλλη και η Τσέλσι έκανε πάρτι κόντρα στη Μίλαν

Έσπασε το ρόδι η Τσέλσι στη φετινή φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς επιβλήθηκε με 3-0 της Μίλαν στο Λονδίνο και την έπιασε στους 4 βαθμούς στον 5ο όμιλο. Οι Λονδρέζοι πίεσαν τους Ροσονέρι που αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες και είχαν πολύ κακή εικόνα: ο Φοφανά άνοιξε το σκορ στο 24′ για το 1-0, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τεράστια ευκαιρία από τη μικρή περιοχή για την ισοφάριση με το σουτ του Κρούνιτς να φεύγει ψηλά άουτ.

Οι Μπλε καθάρισαν το ματς μέσα σε 6′ στο δεύτερο μέρος. Στο 56′ ο Ομπαμεγιάνγκ τιμώρησε τον Τομόρι που είχε κάκιστη αντίδραση στην περιοχή, ενώ στο 62′ ο Ρις Τζέιμς ολομόναχος πάτησε περιοχή και με τρομερό τελείωμα νίκησε τον Ταταρουσάνο για το 3-0.

Πιο δύσκολα από ό,τι θα περίμενε κανείς, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 της Σαχτάρ στο Μπερναμπέου κι έκανε το 3/3 στον 6ο όμιλο. Οι δύο Βραζιλιάνοι Ροντρίγκο και Βινίσιους σκόραραν δύο γκολ στα πρώτα 28′, όμως ο Ζουμπκόφ μείωσε στο 39′ και οι Ουκρανοί άγγιξαν το 2-2 χωρίς επιτυχία.

Με τον Έρλινγκ Χάλαντ να πετυχαίνει δύο γκολ σε ρυθμούς… προπόνησης και να πιάνει Λουίς Σουάρες και Ριβάλντο με 28 γκολ (σε 22 εμφανίσεις στη διοργάνωση!) η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 5-0 την Κοπεγχάγη. Ο Νορβηγός θα μπορούσε να πετύχει χατ τρικ αν δεν τον… προλάβαινε ο Κοτσολάβα (πέτυχε αυτογκόλ), με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να προχωρά σε αλλαγές στο δεύτερο μέρος. Οι πρωταθλητές Αγγλίας χωρίς να πατήσουν το πόδι στο γκάζι πέτυχαν ακόμα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος με Μαχρέζ και Άλβαρες.

Στον ίδιο όμιλο, η Ντόρτμουντ εύκολα ισοπέδωσε με 4-1 τη Σεβίλλη στο Σάντσεθ Πιθχουάν, στο αποχαιρετιστήριο ματς του Γιούλεν Λοπετέγκι (οδεύει στη Γουλβς και ο Σαμπάολι θα τον αντικαταστήσει). Οι Βεστφαλοί βρήκαν τρία γκολ στο πρώτο μέρος, όλα φανταστικά σε εκτέλεση από Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ και Αντεγέμι. Οι Σεβιγιάνοι μείωσαν με κεφαλιά του Εν Νεσιρί, αλλά ο Μπραντ με κεφαλιά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στη νίκη των Βεστφαλών.

Στον 8ο όμιλο η Γιουβέντους με δύο γκολ του Ραμπιό και ένα του Βλάχοβιτς επιβλήθηκε με 3-1 της Μακάμπι Χάιφα στο Τορίνο. Οι Ισραηλινοί είχαν μειώσει προσωρινά σε 2-1 με τον Ντέιβιντ και είχαν δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ατζίλι. Η πρωτιά πάντως στο εν λόγω γκρουπ θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη αγωνιστική, μιας και Μπενφίκα και Παρί έμειναν στο 1-1 στη Λισαβόνα.

Το αριστουργηματικό πλασέ του Μέσι για το 0-1 στο 22′ δεν κράτησε πολύ αφού στο 44′ μια σέντρα από τα αριστερά έφερε το αυτογκόλ του Ντανίλο. Ο Βλαχοδήμος ήταν εξαιρετικός και έκανε μεγάλες επεμβάσεις στον Εμπαπέ, ενώ ο Ντοναρούμα στάθηκε στο ύψος του βγάζοντας το σουτ του Ράφα Σίλβα από κοντινή απόσταση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Ζάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0 (71′ πεν. Οκαφόρ)

 

Τσέλσι – Μίλαν 3-0 (24′ Φοφανά, 56′ Ομπαμεγιάνγκ, 62′ Τζέιμς)

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Λειψία – Σέλτικ 3-1 (27′ Ενκουνκού, 64′, 77′ Αντρέ Σίλβα / 47′ Ζότα)

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1 (13′ Ροντρίγκο, 28′ Βινίσιους / 39′ Ζουμπκόφ)

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 5-0 (7′, 32′ Χάλαντ, 39′ αυτ. Κοτσολάβα, 55′ πεν. Μαχρέζ, 76′ Άλβαρες)

 

Σεβίλλη – Ντόρτμουντ 1-4 (51′ Εν Νεσιρί / 6′ Γκερέιρο, 41′ Μπέλιγχαμ, 43′ Αντεγέμι, 75′ Μπραντ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

Γιουβέντους – Μακάμπι Χάιφα 3-1 (35′, 83′ Ραμπιό, 50′ Βλάχοβιτς / 75′ Ντέιβιντ)

 

Μπενφίκα – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 (41′ αυτ. Ντανίλο / 22′ Μέσι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς