16.4 C
Athens

Το στάτους του «Υποψήφιου Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ» έλαβε από τον WADA το Εργαστήριο της Αθήνας

Ένα πολύ σημαντικό βήμα, για να αποκτήσει ξανά η χώρα μας πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ, αποτελεί η απόφαση του WADA να χορηγήσει το στάτους του «Υποψήφιου Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ» στο Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ της Αθήνας, του Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, που έγινε στο Σίδνεϊ. Ο WADA αναγνώρισε τις συστηματικές ενέργειες και επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με τη συνεχή υποστήριξη του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, και των υπηρεσιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Το Εργαστήριο έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, στην προμήθεια αναλυτικών οργάνων πολύ υψηλής τεχνολογίας, στην αναβάθμιση της υλικοτεχνολογικής υποδομής του, καθώς κα στην επικύρωση αναλυτικών διεργασιών και μεθόδων του.

Το επόμενο διάστημα, το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ της Αθήνας θα συνεχίσει την πορεία του για την απόκτηση διαπίστευσης του από τον WADA, έχοντας ως πρώτιστο στόχο την προστασία της υγείας των αθλητών και την υποστήριξη της διεθνούς προσπάθειας για έναν καθαρό αθλητισμό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς