18.4 C
Athens

Οι τέσσερις αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας της Euroleague

Ελάχιστες ημέρες έμειναν προκειμένου να ξεκινήσει η φετινή διοργάνωση της Euroleague. Τη νέα σεζόν θα υπάρξουν αλλαγές στους κανονισμούς της διαιτησίας, οι οποίες αφορούν κυρίως στο αντιαθλητικό φάουλ και το challenge των προπονητών.

Η πρώτη αλλαγή αφορά το φάουλ. Συγκεκριμένα, αν ένα φάουλ γίνει πριν την επαναφορά της μπάλας στο παρκέ στα τελευταία δύο λεπτά του ματς ή της παράτασης θα σφυρίζεται αντιαθλητικό, αλλά δεν θα εκτελούνται δύο βολές συν κατοχή της ομάδας που το κέρδισε. Ο παίκτης θα εκτελεί μία βολή και μετά η κατοχή θα είναι στην ομάδα, που κέρδισε το φάουλ.

Η άλλη αλλαγή αφορά το challenge των προπονητών. Πλέον, οι τεχνικοί των ομάδων της Euroleague θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν μία φορά challenge σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα. Δεν θα υπάρχει χρονικός περιορισμός και θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για οποιαδήποτε περίπτωση, που επιτρέπεται η χρήση του instant replay.

Επίσης, στα τελευταία δύο λεπτά ο προπονητής, που η ομάδα του έχει κατοχή, θα μπορεί να επιλέξει αν η επαναφορά θα γίνει από το δικό του μισό, από το κέντρο ή από το μισό του αντιπάλου. Τέλος, οι διαιτητές θα έχουν δικαίωμα να σταματούν το παιχνίδι ανά πάσα στιγμή, αν θεωρήσουν ότι υπάρχει «βίαιη πράξη» μεταξύ των παικτών ή ατόμων που βρίσκονται στο παρκέ ή στον πάγκο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς