18.9 C
Athens

Σύμπραξη της Ουκρανίας με Πορτογαλία και Ισπανία για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2030

Η Ουκρανία βρίσκεται κοντά στην σύμπραξη της με την Ισπανία και την Πορτογαλία, στην κοινή υποψηφιότητά τους, για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των «Times».

Η αγγλική εφημερίδα, αποκάλυψε ότι η Ουκρανία πρόκειται να συμμετάσχει με την Ισπανία και την Πορτογαλία στην κοινή υποψηφιότητά τους για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030. Η Ουκρανία θα φιλοξενήσει έναν από τους ομίλους του τουρνουά, σύμφωνα με ένα σχέδιο που φέρεται να επικυρώθηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τις κυβερνήσεις των δύο χωρών της Ιβηρικής χερσονήσου.

Η νέα συνεργασία, πρόκειται να ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της UEFA την Τετάρτη, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα. Η πρόταση βασίζεται στην ιδέα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποκαταστήσει την ελπίδα και την ειρήνη, καθώς η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία εδώ και 7,5 μήνες.

Αν και απαιτούνται εγγυήσεις ασφαλείας, οι διοργανωτές αναμένουν ότι έως το 2030, η ρωσική εισβολή θα έχει τερματισθεί και η ανοικοδόμηση της χώρας θα έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς