17.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Μπιέλ είναι το κρυφό όπλο του Μίτσελ για την επίθεση

Ο Μίτσελ ψάχνει λύσεις για το «9» ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Καραμπάγκ και οι αριθμοί του Μπιέλ στα ματς που χρησιμοποιήθηκε ως κρυφός στράικερ στην Κοπεγχάγη του δείχνουν σε μεγάλο βαθμό τον δρόμο

Ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να πάει στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν (μέχρι το επόμενο) χωρίς καθαρόαιμο φορ στη σύνθεσή του, καθώς ο φορμαρισμένος Μπακαμπού δεν έχει δηλωθεί στη λίστα των Πειραιωτών, ο Ελ Αραμπί τραυματίας, ο Ουί Τζο Χουάνγκ επίσης με ενοχλήσεις και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά εκτός ρυθμού αγώνων και με στοιχεία που μόνο παίκτη περιοχής δεν τον κάνουν.

Με λίγα λόγια ο Μίτσελ πονοκεφαλιάζει από νωρίς και καλείται να βρει λύσεις μέσα από διάφορα τρικ στην επίθεση. Σε ένα από αυτά και μάλιστα αυτό που προκρίνεται μέχρι τώρα μέσα από τις προπονήσεις στο Ρέντη, ο Πεπ Μπιέλ χρησιμοποιήθηκε ως κρυφό φορ μπροστά από τον Ίνμπομ Χουάνγκ, μία θέση στην οποία είχε δοκιμαστεί προσφάτως και στην Κοπεγχάγη καταγράφοντας τα καλύτερα νούμερα στην καριέρα του.

Συγκεκριμένα στα 7 πρώτα ματς του πρωταθλήματος Δανίας φέτος στα οποία χρησιμοποιήθηκε ως κρυφό «εννιάρι» ο Μπιέλ μέτρησε 6 γκολ και 3 ασίστ, ως ο παίκτης που και πατάει περιοχή αλλά και ξέρει πως να κινείται εκτός αυτής προκειμένου να δημιουργεί χώρους για τα εξτρέμ και τους παίκτες στον άξονα.

Εν ολίγοις ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Μίτσελ που πλέον σκέφτεται έντονα το ενδεχόμενο να τοποθετήσει τον συμπατριώτη του στην αιχμή της επίθεσης στήνοντας ένα κατάλληλο επιθετικό πλάνο γύρω του, ώστε οι Ερυθρόλευκοι να απειλούν τόσο από τον άξονα όσο και από τις πτέρυγες, ακόμα κι αν θα λείπει το βαρύ κορμί από τη μεγάλη περιοχή.

Βέβαια, δεν πρέπει να αποκλείεται το σενάριο είτε να προλάβει να είναι διαθέσιμος ο Ουί Τζο που εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στη μέση, είτε τελικά να επιλεχθεί ο ανέτοιμος Αμπουμπακάρ Καμαρά και τελικώς ο Μπιέλ να τοποθετηθεί στη φυσική του θέση, πίσω από το φορ. Τα πάντα θα κριθούν στις δύο τελευταίες προπονήσεις, την Τρίτη και την Τετάρτη ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (6/10, 22:00) στο Φάληρο απέναντι στην επικίνδυνη και ανεβασμένη Καραμπάγκ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς