21.4 C
Athens

ΑΕΚ – Ιωνικός 4-1: Με εμφατική τεσσάρα η επιστροφή στο σπίτι της (vid)

Η Ένωση επέστρεψε στα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας και το έκανε με στυλ: Άνετη τεσσάρα επί του ουραγού Ιωνικού σε ένα «κιτρινόμαυρο» πάρτι που θα μείνει στην ιστορία μπροστά σε 32.000 εκστασιασμένους οπαδούς στην OPAP Arena

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην ιστορική της έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και το έκανε με στυλ.

Η Ένωση μπροστά σε μία «καυτή» ατμόσφαιρα από 32.000 οπαδούς της που έκαναν τη νύχτα… μέρα στη νεόχτιστη OPAP Arena επικράτησε άνετα με 4-0 του ουραγού Ιωνικού κι έκανε ιδανικό ποδαρικό στο νέο της σπίτι, όπου επέστρεψε μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Το όνομα του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς θα μείνει για πάντα στην ιστορία της ΑΕΚ και χαραγμένο στις καρδιές και τις μνήμες των οπαδών της ομάδας, καθώς ο Σέρβος άσος με ένα υπέροχο σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ κόντρα στον Ιωνικό και έβαλε… φωτιά στις κερκίδες της OPAP Arena.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ 

Σέρβος ο τελευταίος σκόρερ στο «Νίκος Γκούμας», Σέρβος και ο πρώτος στην «Αγιά-Σοφιά» σε μία στιγμή που δύσκολα θα ξεχαστεί, τόσο από τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού όσο και από τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Aυτό ήταν το πρώτο τέρμα των Κιτρινόμαυρων στο νεόχτιστο γήπεδό τους, ενώ είχε προηγηθεί η «καυτή» ατμόσφαιρα των 32.000 οπαδών της που έκαναν τη νύχτα μέρα προκαλώντας την 20λεπτη καθυστέρηση της σέντρας.

Η ΑΕΚ γιόρτασε την είσοδό της στη νεόχτιστη OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να μπαίνουν αποφασισμένοι από την αρχή και με την ώθηση του κόσμου να πανηγυρίζουν δύο τέρματα σε διάστημα 26 λεπτών.

Η αρχή έγινε με την γκολάρα του Γκατσίνοβιτς μόλις στο 6′ για να έρθει 20 λεπτά αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία να κάνει το 2-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ελίασον.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με τον κόσμο να συνεχίζει το τραγούδι με τα καπνογόνα στις εξέδρες, οι Κιτρινόμαυροι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και βρήκαν δύο ακόμη τέρματα με «δράστες» τους Αραούχο και Γκατσίνοβιτς ξανά.

Για αρχή, ο Αργεντινός στράικερ με αρκετή δόση τύχης μετά από κόντρα σε σουτ του, είδε την μπάλα να του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στα δίχτυα πανηγυρίζοντας έξαλλα μπροστά από την θύρα «21» το πρώτο του τέρμα στην OPAP Arena.

Ο MVP Γκατσίνοβιτς βρήκε και δεύτερο προσωπικό τέρμα λίγα λεπτά αργότερα, μετά από μία ακόμη ασίστ του δραστήριου Ελίασον, διαμορφώνοντας το 4-0, που όμως δεν ήταν το τελικό σκορ καθώς ο Ελευθεριάδης στην τελευταία φάση του αγώνα εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα της Ένωσης και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Στάνκοβιτς για το τελικό 4-1.

Ιστορική βραδιά για την ΑΕΚ που πλέον πρέπει να αφήσει πίσω της το πανηγυρικό κλίμα και να προετοιμαστεί για το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (9/10) κόντρα στον Άρη, στη Θεσσαλονίκη.

ΑΕΚ – ΙΩΝΙΚΟΣ 4-1

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Φωτιάς

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμαντί, Γκατσίνοβιτς (82’ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι, Πινέδα (70’ Μάνταλος), Ελίασον (70’ Άμραμπατ), Γκαρσία (70’ Τσούμπερ), Αραούχο (88’ Κοσίδης).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιριγώτης (87’ Σάκιτς), Αντούνες (67’ Μίλο), Κάνιας, Τσίμπσαχ (46’ Φατιγκά), Βαλεριάνος, Λοβέρα, Οφόσου (67’ Ελευθεριάδης), Ιωαννίδης (67’ Μάντζης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς