23.5 C
Athens

Πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα το Karteros Beach Sports Center παρουσία του Λ. Αυγενάκη

Συνολικά 919 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου, αλλά και από το Λασίθι, επισκέφθηκαν σήμερα το “Karteros Beach Sports Center”, κατά την πρώτη ημέρα των δράσεων για τη γνωριμία των μαθητών με τα αθλήματα της άμμου, ενόψει της διοργάνωσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων “Ηράκλειο 2023”. Τους μαθητές και τους γυμναστές τους καλωσόρισε στην εγκατάσταση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για αυτές τις δράσεις, που συνολικά θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες (μέχρι τις 21/10).

Ο κ. Αυγενάκης προέτρεψε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τους χώρους και να διασκεδάσουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «στο πλαίσιο του προγράμματος θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο μπιτς βόλεϊ, το μπιτς χάντμπολ, το μπιτς σόκερ και το μπιτς μπάσκετμπολ, θεαματικά, όμορφα αθλήματα που θα λάβουν χώρα και στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

Σας καλούμε να “αγκαλιάσετε” τα αθλήματα της άμμου και την εγκατάσταση του Καρτερού, αλλά και να διασκεδάσετε σε αυτές τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον “Έναν Χρόνο Πριν” από τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες».

Σε σχετική ανάρτησή του στο facebook, ο υφυπουργός Αθλητισμού σημειώνει:

«Πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα το Karteros Beach Sports Center, καθώς 919 μαθήτριες και μαθητές από 5 Δημοτικά Σχολεία, δύο Γυμνάσια κι ένα Λύκειο από τον νομό Ηρακλείου, αλλά και Δημοτικό Σχολείο από το Λασίθι (από την Κριτσά) έκαναν την αρχή και βρέθηκαν σήμερα το πρωί στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις μας στον Καρτερό. Στο πλαίσιο της εκδηλώσεων “Εβδομάδες Αθλητισμού”, που θα διεξάγονται καθημερινά μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους, γνώρισαν τα γήπεδα και συγκεντρώθηκαν όλα μαζί στις κερκίδες του κεντρικού γηπέδου, όπου ενημερώθηκαν για τους Mediterranean Beach Games “Heraklion 2023” και τα αθλήματα παραλίας, τα οποία σε 11 μήνες από τώρα θα διεξαχθούν κατά κύριο λόγο στον Καρτερό και εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να είναι οι καλύτεροι στην ιστορία.

Τους μίλησα για τα αθλήματα με τα οποία θα έρθουν σε επαφή (Beach Volley, Beach Handbal, Beach Soccer & Beach Basket), τα προέτρεψα να διασκεδάσουν και ευχαρίστησα για τη συνεργασία τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, καθώς και τους 45 Γυμναστές τους Φυσικής Αγωγής που συμμετέχουν ενεργά και παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλη αυτήν τη δράση. Κατόπιν, τα παιδιά πέρασαν απ’ όλα τα αθλήματα και χάρηκαν με την ψυχή τους! Έμαθαν για τους κανονισμούς τους, σούταραν, έτρεξαν και σκόραραν!

Οι εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center είναι ανοικτές για όλους και για τις προσεχείς τρεις εβδομάδες το πρόγραμμα επισκέψεων -με δωρεάν μεταφορά- αφορά μαθητές Δ’, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων, καθώς και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Να ευχαριστήσω για την υποστήριξη τον Περιφερειακό Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννη Καραγιαννίδη, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εμμανουήλ Μπελαδάκη, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής νομού Ηρακλείου, τον Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιο Καρακούδη, τους αντιδημάρχους Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου, Κώστα Βαρδαβά και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου Γιώργο Σισαμάκη, την Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» και τον πρόεδρό της, Νίκο Νταμπακάκη, καθώς και τον πρόεδρο Λευτέρη Ζερβό, τα στελέχη και τους εργαζομένους του Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου και φυσικά την κορυφαία μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς