17 C
Athens

Basket League: Πέρασε από τον ΕΣΑΚΕ η αλλαγή για τους 7 ξένους, μένει η έγκριση της ΕΟΚ και του Υφ. Αθλητισμού

Η Γ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε οριστικά την αλλαγή για 6+1 ξένους στο ρόστερ των ομάδων της φετινής Basket League και πλέον ο κλήρος πέφτει σε ΕΟΚ και Υφυπουργείο Αθλητισμού ώστε να εφαρμοστεί άμεσα με φόντο το πρώτο τζάμπολ στο πρωτάθλημα

Η Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΣΑΚΕ πήρε τη Δευτέρα (3/10) την απόφαση αν εγκρίνει οριστικά την αλλαγή για (6+1) ξένους από τη φετινή σεζόν στις ομάδες της Basket League και πλέον απομένει μόνο η συμφωνία τόσο της ΕΟΚ όσο και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ώστε οι σύλλογοι να εντάξουν και 7ο ξένο στο ρόστερ τους.

Φυσικά αυτή η εξέλιξη επηρεάζει περισσότερο τους δύο «αιωνίους» Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Από τη μία οι Πράσινοι θέλουν να εντάξουν όσο πιο άμεσα στις επιλογές τους για τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις τους τον «κομμένο» Νέιτ Γουόλτερς και από την άλλη οι νταμπλούχοι Ερυθρόλευκοι τον Ταρίκ Μπλακ, που επίσης έμεινε εκτός Σούπερ Καπ λόγω του κανόνα για τους 6 ξένους σε κάθε ομάδα, που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Από τη στιγμή πάντως που το συγκεκριμένο μέτρο ψηφιστεί θετικά και από τα γραφεία της ΕΟΚ και του Υφ. Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τότε από το πρώτο τζάμπολ της σεζόν κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να έχει εγγεγραμμένους 7 ξένους στο ρόστερ της, αλλά να έχει ως όριο την χρησιμοποίηση 6 εξ αυτών σε κάθε αγώνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς