18.2 C
Athens

Καλάθης: Ήρθα στη Φενέρ για τον Ιτούδη, αν είχα 50% στο τρίποντο θα έπαιζα στο NBA

Ο Νικ Καλάθης αποφάσισε να αφήσει την Μπαρτσελόνα και τη φετινή σεζόν θα παίξει στη Φενέρμπαχτσε. Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε για την απόφαση του και ξεκαθάρισε ότι επέλεξε την τουρκική ομάδα λόγω του Δημήτρη Ιτούδη. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο τρίποντο του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν είχε 50% θα έπαιζε ακόμα στο NBA.

Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και του Παναθηναϊκού μίλησε στο S Sport για την απόφαση του να πάει στη Φενέρ. «Το σημαντικότερο για μένα είναι να πάω σε ομάδα που έχω ευκαιρία να κερδίσω. Μεγάλωσα και θέλω να κερδίσω ξανά τη Euroleague. Κοιτάζω το ρόστερ και φτάνω στο συμπέρασμα πως έκανα σωστή επιλογή. Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα εδώ. Ξέρω τι θέλει και έχω συνηθίσει το σύστημα του. Ήταν το καλύτερο για μένα να έρθω εδώ παρά να πάω σε άλλη ομάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το σουτ του ανέφερε: «Φυσικά δεν είμαι και ο κορυφαίος σουτέρ της ιστορίας, αλλά δεν νομίζω πως είμαι κακός σουτέρ. Αν σούταρα με 50% στα τρίποντα, θα ήμουν στο ΝΒΑ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς