24.6 C
Athens

Η Φιορεντίνα καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στον αγώνα με την Αταλάντα

Η Φιορεντίνα ζήτησε την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών, καθώς κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στον αγώνα με την Αταλάντα. Οι «βιόλα» ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, ο ιδιοκτήτης της Φιορτεντίνα Ρόκο Κομίσο δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Αταλάντα. Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι χλεύαζαν την καταγωγή του (είναι από τον ιταλικό Νότο).

Ο γενικός διευθυντής των «βιόλα», Τζο Μπαρόνε, ανέφερε για το περιστερατικό: «Είναι ντροπιαστικό επεισόδιο, μια απαράδεκτη κατάσταση. Σήμερα, γίναμε μάρτυρες ενός επαίσχυντου επεισοδίου, όχι ενός ατόμου αλλά μιας ολόκληρης εξέδρας. Πολεμήσαμε τον ρατσισμό στην Αμερική και σήμερα, εδώ στην Ιταλία, βιώνουμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Νιώθουμε άρρωστοι με αυτό που συνέβη στις εξέδρες του γηπέδου στο Μπέργκαμο, μια πόλη του Βορρά».

Η Φιορεντίνα επίσημα ζητάει την παρέμβαση από την Professional Football League αλλά και από την κυβέρνηση και την ιταλική Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς