14.3 C
Athens

Σκοράρει… και στον ύπνο του: Γράφει ιστορία ο άπιαστος Χάλαντ

ο Έρλινγκ Χάλαντ σπάει όλα τα κοντέρ και αποδεικνύει έμπρακτα γιατί είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός του πλανήτη.

Ο Νορβηγός στράικερ έκανε… πλάκα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, κάνοντας το χατ τρικ να μοιάζει… ευκολάκι.

Με τα τρία χθεσινά του γκολ απέναντι στη Γιουνάιτεντ, ο Χάλαντ έγραψε το όνομά του δίπλα σε ένα ακόμα απίθανο ρεκόρ, προετοιμάζοντας τον κόσμο του ποδοσφαίρου για τα… επόμενα.

Ήταν το τρίτο φετινό του χατ τρικ στην Premier League σε διάστημα μόλις 8 αγωνιστικών, που αποτελεί το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος! Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης των αγγλικών γηπέδων που βάζει τρία συνεχόμενα χατ τρικ σε εντός έδρας αγώνες της ομάδας του.

Πίσω από τον Νορβηγό βρίσκονται ποδοσφαιριστές θρύλοι οι οποίοι χρειάστηκαν πολύ περισσότερες αγωνιστικές για να το πετύχουν. Στη δεύτερη θέση είναι ο Μάικλ Οουεν με τρία χατ τρικ σε 48 αγώνες κι ακολουθούν Ροουν Φαν Νιστελρόι 59. Φερνάντο Τόρες 64, Αντριου Κόουλ 65 και Λουίς Σουάρες 71!

Παράλληλα ο Νορβηγός σταρ έγινε ο τρίτος παίκτης, που σκοράρει τρία γκολ απέναντι στη Γιουνάιτεντ, μετά τους Χόρας Μπέιρν (1921) και Φράνσις Λι (1970) κι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των ντέρμπι του Μάντσεστερ, ο οποίος σκοράρει τρεις φορές σε ένα ματς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς