16.7 C
Athens

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-2: Σπουδαία ανατροπή στην Τούμπα και «6 στα 6» για τους Πράσινους (vid)

Οι Πράσινοι έκαναν ανατροπή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ και διατηρήθηκαν στην κορυφή με διαφορά 7 βαθμών από τους υπόλοιπους, επιβεβαιώνοντας πως φέτος διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις το πρωτάθλημα

Υπάρχει ένα διάσημο viral βιντεάκι με τον Γιάννη Μπέζο ως δικηγόρο Αλέξανδρο Θεοτοκάτο να ανοίγει την εφημερίδα, να διαβάζει «Ο Παναθηναϊκός πάει για πρωτάθλημα» και να αναρωτιέται απορημένος «από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;».

Μετά από πολλά χρόνια, οι Πράσινοι βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας πολύ μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο. Τους δεύτερους εν προκειμένω, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Βόλος ισοβαθμούν με 11 πόντους. Στη χειρότερη περίπτωση για τον ΠΑΟ το +7 θα γίνει τη Δευτέρα +6, αν η ΑΕΚ μπει με το δεξί στο νέο της γήπεδο απέναντι στον Ιωνικό.

Σε ένα ματς που όλα φαίνονταν να πηγαίνουν στραβά πριν καν γίνει η σέντρα, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς βρήκε τον τρόπο να πάρει μια νίκη από αυτές που λέμε συχνά ότι δίνουν τίτλο. Λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς της Τούμπας έγινε γνωστό πως ο Σέρβος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Παλάσιος και Βέρμπιτς, ενώ έλειπε και ο Κώτσιρας.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ολιβέιρα στο 18′ μετά από μια πολύ ωραία συνεργασία και όλα έδειχναν να κυλούν υπέρ των γηπεδούχων. Μόνο που οι Θεσσαλονικείς εμφάνισαν κουσούρια… Λουτσέσκου με το που βγήκαν από τα αποδυτήρια, δείχνοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο του β’ μέρους ότι θα προσπαθήσουν για ακόμα μια φορά να κάτσουν στο προβάδισμά τους.

Για κάποιον που αυτή τη νοοτροπία την πλήρωσε πολύ ακριβά κόντρα στη χειρότερη (αν και όχι τελευταία) ομάδα του φετινού πρωταθλήματος ως τώρα (ΟΦΗ), ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται αποφασισμένος να βάλει μυαλό. Και κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός τον τιμώρησε ακόμα πιο σκληρά καθότι είναι σαφώς καλύτερο σύνολο από τους Κρητικούς. Ο Αϊτόρ ισοφάρισε στο 51′ και ο ίδιος με πέναλτι στο 73′ έβαλε τους Πράσινους σε τροχιά νίκης.

Σε διαφορετικές συνθήκες, θα μιλούσαμε για παράσταση τίτλου αφού το +7 ή έστω το +6 δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Όταν όμως υπάρχουν ακόμη 30 αγωνιστικές να παιχτούν και μάλιστα οι τελευταίες δέκα – των πλέι οφ δηλαδή – θα περιλαμβάνουν κάμποσα ντέρμπι. Ακόμα κι αν η διαφορά είναι στα ίδια επίπεδα στη λήξη της κανονικής περιόδου και πάλι το πράγμα θα είναι ανοιχτό. Κυρίως επειδή δεν γίνεται να ξεγράψει κανείς – προς το παρόν τουλάχιστον – τον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Συνεπώς, για τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΠΑΟ οφείλει να απολαύσει αυτό που του συμβαίνει και που όντως δεν έχει προηγούμενο: δεν ξέρουμε πόσα χρόνια πριν πρέπει να ανατρέξουμε προκειμένου να βρούμε μια ομάδα που να έχει προβάδισμα επτά ή έστω έξι βαθμών από τη δεύτερη μετά από μόλις έξι αγωνιστικές. Όπως και να ‘χει, μέσα στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός έδειξε μέταλλο από αυτό που πρέπει να διαθέτει όποιος διεκδικεί τίτλο, φτάνοντας σε ένα «6 στα 6» το οποίο περιλαμβάνει νίκες κόντρα στους δυο Δικεφάλους…

Διαιτητής: Γιούλιαν Βάινμπεργκερ (Αυστρία)

Κίτρινες: Ολιβέιρα, Κοτάρσκι, Κούρτιτς – Μάγκνουσον, Χουάνκαρ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (86′ Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (77′ Τσαούσης), Ντάντας (76′ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (86′ Γκορντετζιάνι), Νάρεϊ, Ντάγκλας Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (57′ Μπίσεσβαρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ (90’+5′ Σάρλια), Μπερνάρ (90′ Γκάνεα), Σπόραρ (85′ Ιωαννίδης).

*Στην Τούμπα δεν υπήρχαν πανό εκτός αυτών που αναφέρουν τα ονόματα των έξι φίλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη πριν από 23 χρόνια. Μάλιστα, οι παίκτες των δύο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια μπροστά στη Θύρα 4 στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς