17.2 C
Athens

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0: Επιστροφή στην κανονικότητα με Μπακαμπού!

Με MVP τον Μπακαμπού που σκόραρε δύο γκολ στο ντεμπούτο του σε βασική ενδεκάδα, οι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν μια άνετη νίκη στο Φάληρο και απέκτησαν ηρεμία ανεβάζοντας την ψυχολογία τους στο ντεμπούτο του Μίτσελ

Ο Μίτσελ ήθελε να τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του στο διάστημα της διακοπής και παρά τους πολλούς τραυματισμούς να κάνει το ρόστερ του να πιστέψει πως μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα αρκεί να ξεκινήσει να νικά.

Με αυτό το σκεπτικό παρέταξε ο Ισπανός τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ατρόμητο και δικαιώθηκε απόλυτα αφού οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν με 2-0 της ομάδας του Περιστερίου και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα. Ο Σεντρίκ Μπακαμπού άνοιξε λογαριασμό και έδειξε πολλά θετικά στοιχεία ενώ αν ήταν πιο ψύχραιμος σε κάποια από τις καθαρές ευκαιρίες του θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ.

Το 4-4-2 προτιμήθηκε από τον Μίτσελ που είχε τον Ελ Αραμπί σε πιο περιφερειακό ρόλο, ελάχιστα πιο πίσω από τον Κονγκολέζο φορ. Ο Εμβιλά είχε στο πλευρό του τον Ίνμπομ Χουάνγκ που ξανά ήταν εξαιρετικός αφού έπαιξε πολύ κάθετα και ανάμεσα στις γραμμές. Οι Περιστεριώτες πραγματοποίησαν μια πολύ κακή εμφάνιση, δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα προ διακοπής και απολύτως φυσιολογικά γνώρισαν μια «κολακευτική» ήττα.

Η πίεση ψηλά ήταν το κύριο χαρακτηριστικό για τους Πειραιώτες από τα πρώτα λεπτά: Η πρώτη καθαρή ευκαιρία ήρθε με τη συμπλήρωση 5′ όταν ο Σισέ από εκτέλεση κόρνερ του Ίνμπομ Χουάνγκ στο δεύτερο δοκάρι αστόχησε από πολύ κοντά.

Μετά το ημίωρο οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν να απειλούν σε κανονική ροή αγώνα με την κορυφαία φάση να καταγράφεται στο 30′ όταν από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ ο Μπακαμπού έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Γιαννιώτης απομάκρυνε ενστικτωδώς.

Ο πρώην φορ της Μαρσέιγ που έκανε το ντεμπούτο του σε βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, έπαιρνε πολύ καλές θέσεις και ήταν μέσα σε όλες τις ευκαιρίες όπως στη διπλή του 34ου λεπτού που τον σταμάτησε εκ νέου ο Γιαννιώτης ή εκτέλεσε άουτ.

Το κερδισμένο πέναλτι του Μασούρα στο 37ο λεπτό (ο Τζοβάρας χρειάστηκε το on field review για να το δώσει σε καθαρό χέρι του Ροτάριου) έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ανοίξει το σκορ αλλά ο Γιαννιώτης έπεσε και έπιασε την μπάλα στην εκτέλεση του Ελ Αραμπί με την γκίνια να διατηρείται από τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο Μαροκινός πήρε έστω και έμμεσα την εκδίκησή του καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους τροφοδότησε τον Μπακαμπού που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και στη συνέχεια κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος για να ανοίξει το σκορ και να… ξεμπουκώσει!

Η είσοδος του Βαλμπουενά επέτρεψε στον Ολυμπιακό να διαχειριστεί υπέροχα το δεύτερο μέρος χωρίς να χάσει λεπτό τη συγκέντρωση και τη συνοχή του: Οι Περιστεριώτες έγιναν επικίνδυνοι μόνο με μια κεφαλιά του Φρίντγιονσον που απέκρουσε ο Τζολάκης στην αριστερή γωνιά του, με τον Ολυμπιακό να κλειδώνει το τρίποντο στο 68′.

Ο Βαλμπουενά είδε το κενό και άνοιξε στον Μπακαμπού που έφυγε στην πλάτη του Χατζηισαΐα και πλάσαρε για το τελικό 2-0. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρίες και για τρίτο γκολ με αποκορύφωμα το πλασέ του Γκάρι Ροντρίγκες σε κενή εστία, ωστόσο ο Μαυρομμάτης έδιωξε με το γόνατο (!) και το σκορ διατηρήθηκε ως είχε. Το βέβαιο είναι πως τα δείγματα ήταν εντυπωσιακά και η δουλειά συνεχίζεται ενόψει Καραμπάγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Σκόρερ: 45+2′ πεν., 68′ Μπακαμπού

Διαιτητής: Τζοβάρας

Κίτρινες: Μασούρας / Γκονσάλες, Κιβρακίδης, Μουνίθ, Ρομπάιγ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρσάλικο, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ (90′ Σαμασέκου), Βρουσάι (62′ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (62′ Ροντρίγκες), Μπακαμπού (72′ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Ελ Αραμπί (46′ Βαλμπουενά)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρεθ (81′ Μαυρομμάτης), Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Γκονσάλες (81′ Έρλινγκμαρκ), Κούεν, Φρίντγιονσον (82′ Τζαβίδας), Ροτάριου (70′ Μουνίθ), Κιάρτανσον, Ρομπάιγ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς