15.9 C
Athens

Αστέρας – ΟΦΗ 2-0: Έκαναν σεφτέ οι Αρκάδες με άνετη νίκη στην Τρίπολη

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε με χαρακτηριστική άνεση το τρίποντο κόντρα στον ΟΦΗ, καθώς επικράτησε με 2-0 της κρητικής ομάδας και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Αρκάδες πέτυχαν και τα δύο τέρματα τους στο πρώτο ημίχρονο και είχαν τον πλήρη έλεγχο στο δεύτερο. Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση, δεν απείλησαν τον Παπαδόπουλο και υπέστησαν ακόμη μία ήττα.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με «όπλο» του την άμυνα ψηλά έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους. Ο Αστέρας Τρίπολης, όμως, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπαρτόλο ύστερα από εξαιρετική ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Τίλικα, με τον Βραζιλιάνο να κάνει το 1-0 με πολύ δυνατό δεξί σουτ.

Στη συνέχεια, όμως, οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Οι παίκτες προσπαθούσαν να βρουν τρόπο για να απειλήσουν, αλλά και οι δύο ομάδες είχαν κλείσει καλά τους χώρους. Ο Αστέρας λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα. Οι Αρκάδες συνδυάστηκαν φανταστικά, ο Μπαρτόλο έδωσε δεύτερη ασίστ και ο Γκαρντάφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

O Αστέρας Τρίπολης και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε τον έλεγχο στο ματς και δεν απειλούνταν από τον ΟΦΗ. Οι Αρκάδες λίγο έλειψαν να τριπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Γκαρντάφσκι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντουσιέ, έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον Μπαράλες, αλλά ο Στίβενς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Μπαρτόλο έχασε μεγάλη ευκαιρία λίγο αργότερα, για να κάνει το 3-0 για την ομάδα του. Ο Αργεντινός βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Η κρητική ομάδα δεν έδειχνε να μπορεί να βγάλει αντίδραση και να διεκδικήσει κάτι στο παιχνίδι.

Ο ΟΦΗ έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Γκερέρο, αλλά ο Παπαδόπουλος είχε την απάντηση και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε, όμως, κάτι. Ο Αστέρας Τρίπολης διατήρησε το προβάδισμα του, επικράτησε με 2-0 και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Γκολ: 19′ Τίλικα, 44′ Γκαρντάφσκι

Κίτρινες: 60′ Τζουκάνοβιτς / 45′ Μεγιάδο

Αστέρας Τρίπολης (Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Γκαρθία, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Άλβαρες, Ιγκλέσιας (75′ Βαλιέντε), Ντομίνγκεθ (46′ Στάνκο), Λέο Τίλικα, Μπαρτόλο (75′ Μπερτόγλιο – 87′ Ριέρα), Γκαρντάφσκι (65′ Κρέσπι), Μπαράλες

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Στίβενς, Μπαλογιάννης (73′ Θοράρινσον), Βούρος, Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο (46′ Τοράλ), Ντουρμισάι (46′ Τίεβι), Ντιουσέ (63′ Στάικος), Περέα, Ντικό (57′ Μπουζούκης), Γκερέρο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς