19.4 C
Athens

Ινδονησία: Αδιανόητη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σε ποδοσφαιρικό αγώνα (vid)

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ινδονησία με αμέτρητους νεκρούς μετά από μεγάλης έκτασης επεισόδια σε αγώνα 1ης κατηγορίας

Ασύλληπτη τραγωδία στην Ινδονησία έλαβε χώρα το Σάββατο (1/10) με τις πληροφορίες που έρχονται από την ασιατική χώρα να σοκάρουν και να προκαλούν ανατριχίλα και βαθιά θλίψη.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το τέλος της αναμέτρησης της Αρέμα με την Περσεμπάγια στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου, όταν μετά από εισβολή οπαδών και σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, επικράτησε χάος και πάρα πολλοί ποδοπατήθηκαν, ενώ άλλοι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς με αποτέλεσμα άλλοι να χάσουν τη ζωή τους κι άλλοι να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Για την ώρα υπάρχει μόνο φημολογία για περισσότερους από 60 νεκρούς αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά με επίσημο ανακοινωθέν το πρωί της Κυριακής και δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οπαδοί εισέβαλαν για να επιτεθούν στους παίκτες της Αρέμα μετά την ήττα και τότε η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων, με τα επεισόδια να είναι εκτεταμένα και να μεταφέρονται και εκτός γηπέδου όπου κάηκαν αυτοκίνητα αλλά και οχήματα της αστυνομίας.

Πάνω στον πανικό της στιγμής, πολλά άτομα ποδοπατήθηκαν, με τις πρώτες πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς. Ανάμεσα τους και δυο αστυνομικοί.

Το γήπεδο απέκτησε εικόνα εμπόλεμης ζώνης, ενώ στη συνέχεια συνεχίστηκαν στους δρόμους. Δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εγκληματικές ενέργειες.

Εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία, τη στιγμή που ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς ο αριθμός των θυμάτων. Η κυβέρνηση της χώρας της Ασίας διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς