17.7 C
Athens

Λαμία – Λεβαδειακός 1-0: Έσπασε το ρόδι με Μποάκιε (vid)

Λαμία και Λεβαδειακός καίγονταν για τη νίκη και στο μεταξύ τους τοπικό ντέρμπι είχαν την ευκαιρία να σπάσουν επιτέλους το ρόδι. Ο νεοφώτιστος Λεβαδειακός με νέο προπονητή τον Γιάσμινκο Βέλιτς δεν κατάφερε να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του, με τη Λαμία να είναι ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και να φτάνει στην πρώτη της νίκη με 1-0 στο «Αθανάσιος Διάκος».

Δεν ήταν μια αναμέτρηση που θα μείνει στη μνήμη κάποιων και δη το πρώτο μέρος όπου οι μονομαχίες ήταν πολλές αλλά οι ευκαιρίες σχεδόν μηδαμινές. Η Λαμία μπήκε όμως καλύτερα στο δεύτερο μέρος, διατήρησε την μπάλα στα πόδια της και έφτασε στο 1-0 μέσα από μια στημένη φάση.

Από μια εκτέλεση κόρνερ με τη συμπλήρωση 61′, η μπάλα βρήκε σε αρκετά κεφάλια στο πρώτο δοκάρι και ο Μποάκιε πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έσπρωξε στα δίχτυα του Μάρκοβιτς για το 1-0.

 

Ο Λεβαδειακός δεν βρήκε δίχτυα για τέταρτο παιχνίδι (από τα έξι που έχει δώσει) και προβλημάτισε με την απόδοσή του δημιουργικά αφού ακόμα κι όταν ανέβασε τις γραμμές του, η Λαμία εξακολουθούσε να είναι ανώτερη. Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει φτάσει σε δεύτερο γκολ με τον Κορνέζο αλλά ο Μάρκοβιτς τον σταμάτησε εντυπωσιακά.

ΛΑΜΙΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 61′ Μποάκι

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος, Λαμία

Διαιτητής: Γκορτσίλας

Κίτρινες: Αντέτζο, Τσιλούλης, Γκοράνοφ, Μανούσος / Μουτίνιο, Βήχος, Μπελμόντ

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ, Γκοράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Σιμόν, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Νούνιες (57′ Ασκόφσκι / 90+3′ Όλιβερ Μπενίτες), Σλίβκα (58′ Ντε Βινσέντι), Τσιλούλης, Μποάκιε

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Βήχος (71′ Παναγιώτου), Μπελμόντ, Μεχία (75′ Τορό), Βρακάς, Σκβάρκα, Μουτίνιο, Δούμτσιος (75′ Τσιριγώτης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς