18.1 C
Athens

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1: Αφεντικά του Λονδίνου οι Κανονιέρηδες που ζουν εποχές 2004!

Η κόκκινη αρμάδα του Μικέλ Αρτέτα υπερκέρασε με τρία τέρματα το εμπόδιο της Τότεναμ και συνεχίζει να πείθει ότι φέτος ίσως είναι η χρονιά που θα πετύχει κάτι πραγματικά σπουδαίο!

Είναι ασταμάτητη και πείθει. Ο λόγος για την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, που κέρδισε εμφατικά (3-1) την Τότεναμ του Κόντε και ξέφυγε στο +4 από τη Σίτι με ένα ματς παραπάνω έπειτα από 8 αγώνες στη φετινή Premier League.

Οι Κανονιέρηδες έδειξαν ξανά το μέταλλό τους σε ένα λονδρέζικο ντέρμπι που είχε εξαιρετικό ρυθμό, αρκετές φάσεις και δύο στράικερ… on fire! Τόσο ο Κέιν όσο και ο νικητής Ζεζούς συνέχισαν να πυροβολούν φέτος στο Νησί, με τους γηπεδούχους να είναι σαφώς πιο αποτελεσματικοί και πεισμωμένοι για τη νίκη.

Συν 3 ακόμη βαθμοί για τους Κόκκινους του Λονδίνου που εντυπωσιάζουν πραγματοποιώντας ξεκίνημα που τους γυρίζει πίσω στο αξέχαστο 2004. Αν κι ακόμα είναι νωρίς….

Σκόρερ για την Άρσεναλ οι Πάρτεϊ, Ζεζούς και Τζάκα, ενώ για την Τότεναμ είχε ισοφαρίσει προσωρινά από την άσπρη βούλα ο «100άρης» Κέιν. Αυτό ήταν το 100ο τέρμα του Άγγλου άσου σε εκτός έδρας παιχνίδι στο Νησί με τη φανέλα της Τότεναμ, αφήνοντας πίσω στη σχετική λίστα τον σπουδαίο Τιερί Ανρί.

Ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει τα Σπιρούνια σε τροχιά διεκδίκησης βαθμού ή βαθμών από το ντέρμπι που δίκαια κατέληξε στα χέρια των γηπεδούχων.

Η Άρσεναλ προηγήθηκε στο σκορ με τον Πάρτεϊ, ο οποίος στο 20ο λεπτό πλάσαρε υπέροχα από μακριά τον Λιορίς για το 1-0.

Έντεκα λεπτά αργότερα ο Κέιν «χτύπησε» ξανά για το 1-1 από τα 11 βήματα μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ριτσάρλισον, αλλά το δεύτερο ημίχρονο άνηκε εξ’ ολοκλήρου στην Άρσεναλ.

Οι Κανονιέρηδες έκαναν το 2-1 με ευγενική «χορηγία» του Λιορίς στο 49′. Ο Γάλλος κίπερ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από σουτ του Σακά, ο Ζεζούς παραμόνευε και με ένα απλό τσίμπημα της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα των Πετεινών.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Τσάκα στο 67′ με ωραία προσωπική ενέργεια και σουτ εντός περιοχής.

Παρά την ήττα στο Έμιρεϊτς η ομάδα του Κόντε έμεινε στην τρίτη θέση με 17 βαθμούς και στο… κυνήγι της πρωτοπόρου Άρσεναλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (1/10)

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1 (20′ Πάρτεϊ, 49′ Ζεζούς, 67′ Τζάκα / 31′ πεν. Κέιν )

Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι (17:00)

Λίβερπουλ – Μπράιτον (17:00)

Μπόρνμουθ – Μπρέντφορντ (17:00)

Σαουθάμπτον – Έβερτον (17:00)

Φούλαμ – Νιούκαστλ (17:00)

Γουέστ Χαμ – Γουλβς (19:30)

Κυριακή (2/10)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)

Λιντς – Άστον Βίλα (18:30)

Δευτέρα (3/10)

Λέστερ – Νότιγχαμ Φόρεστ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς