23.5 C
Athens

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Ο μουσικός θρύλος των 60's και των 70's άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10) σε ηλικία 85 ετών

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών.

Ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ασκπληπιείο της Βούλας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο σήμερα τα ξημερώματα κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Γεννήθηκε το 1937 ενώ στα 60’s και τα 70’s είχε σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία καθώς συνεργάστηκε με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Τα πρώτα χρόνια ως νεαρός τραγουδιστής δούλευε στο Παρίσι ενώ είχε τραγουδήσει με την Εντιθ Πιάφ και γνώριζε τη Μπριζίτ Μπαρντό, τη Ρόμι Σνάιντερ. «Έλεγα όλων των ειδών τα τραγούδια, γαλλικα, ισπανικά, ελληνικά, άγνωστος εδώ, φτασμένος εκεί. Είχα όμως την τύχη να με ακούσει ο μεγάλος λάτρης της λαϊκής μουσικής, ο Σταύρος Ξαρχάκος, σ’ ένα ταξίδι του ήρθε και στην παριζιάνικη μπουάτ όπου τραγουδούσα και έτσι ξεκίνησαν όλα» είχε πει ο Σταμάτης Κόκοτας.

Κατά τη στρατιωτική δικτατορία συμμετείχε στους χουντικούς εορτασμούς της επετείου της 21ης Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς έτρεχε σε αγώνες ενώ ειχε και μία ζηλευτή συλλογή από ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην κατοχή του. Μάλιστα μία περίφημη Lamborghini που είχε, φέρεται να ήτα δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση που ήταν φανατικός θαυμαστής του

Ο Σταμάτης Κόκοτας έχει παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη και με τη δεύτερη σύζυγό του, την Μαριάννα.

Ο Σταμάτης Κόκοτας άφησε πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του. Το «Όνειρο απατηλό», το «γιε μου» και το «δελφίνι, δελφινάκι» είναι μερικά από το σπουδαία του τραγούδια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς