27.7 C
Athens

Ο (νέος) ρόλος του Κασάμι στον Ολυμπιακό του Μίτσελ

Ο Ελβετός μέσος επέστρεψε στο αγαπημένο του Λιμάνι αποφασισμένος για το restart στην καριέρα του, πλέον ως μία καλή επιλογή στο «6», θέση στην οποία ο Μίτσελ μετράει τουλάχιστον 5 επιλογές από το πάνω ράφι

Ο Παϊτίμ Κασάμι επέστρεψε κι επίσημα στο αγαπημένο του Λιμάνι, αυτό του Ολυμπιακού, στο οποίο έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του τη διετία 2014-2016 όταν πρωταγωνίστησε σε Ελλάδα και Ευρώπη με τους Ερυθρόλευκους.

Παίκτης του Ολυμπιακού ο Κασάμι!

Στο σήμερα, o 30χρονος πλέον Κασάμι είναι πιο ώριμος αλλά και πιο «βαρύς» αγωνιστικά, ωστόσο από τη στιγμή που ο Μίτσελ έδωσε το «οκ» ο ίδιος κλείδωσε τη δεύτερη θητεία του στον Πειραιά, στην οποία μόνο ρόλο… κομπάρσου δεν σκοπεύει να έχει.

Ο Ολυμπιακός των 19 (!) καλοκαιρινών μεταγραφών μοιάζει υπερπλήρης στον χώρο του κέντρου, όπου πλέον έχει τουλάχιστον 5 διαθέσιμα αμυντικά χαφ «πρώτης γραμμής» (Σαμασεκού, Ίνμπομ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Κασάμι) και αρκετούς παίκτες που μπορούν με την ίδια άνεση να παίξουν στο «8» ή στο «10» (Μπιέλ, Κασάμι, Χάμες, Ίνμπομ, Φορτούνης).

Αυτός ήταν κι ο λόγος που τελικά αποκτήθηκε ο Κασάμι. Πέραν της αδιαπραγμάτευτης  εμπειρίας του, του δεσίματος του με τον Ολυμπιακό και της καλής του σχέσης με τον Μίτσελ και τη διοίκηση της ομάδας, ο Ελβετός αποτελεί ένα πολυεργαλείο στο χορτάρι, καθώς αγωνίζεται με την ίδια άνεση πλέον τόσο στο «6» όσο και στο «8».

Κασάμι: Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τα συναισθήματα που νιώθω τώρα

Αν και τα τελευταία χρόνια, τα χιλιόμετρα που τρέχει έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που τον τοποθετεί περισσότερο σε θέση «μπαλαντέρ» μπροστά από τα αμυντικά χαφ, όπου κατέγραψε και τις περισσότερες συμμετοχές συνολικά σε Νότιγχαμ, Σιόν και Βασιλεία μετά την πρώτη του θητεία στο Καραϊσκάκη.

Πλέον, πιο έμπειρος, σκληροτράχηλος και αποφασισμένος για το restart στην καριέρα του μετά τους περσινούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν αρκετά, ο Κασάμι αποτελεί μία ακόμη (δοκιμασμένη) λύση στα χέρια του Μίτσελ σε ένα γεμάτο από επιλογές «ερυθρόλευκο» ρόστερ, στο οποίο ο Μίτσελ θα έχει πολλή δουλειά μέχρι να ξεχωρίσει τους βασικούς από τις… ρεζέρβες.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς