16.4 C
Athens

Σούπερ Καπ: Ώρα ημιτελικών στη Ρόδο, τα φαβορί και οι «σταχτοπούτες»

Τζάμπολ στο τρίτο Σούπερ Καπ Ελλάδας στο Νησί των Ιπποτών: Η απουσία των οργανωμένων οπαδών, τα ακριβά εισιτήρια και 4 ομάδες που ξεκινούν από διαφορετικής αφετηρίες για την πρώτη κούπα της σεζόν

Ημέρα ημιτελικών είναι η αποψινή (1/10) για το τρίτο ελληνικό Σούπερ Καπ μπάσκετ που φέτος διεξάγεται στη Ρόδο, με οικοδέσποινα ομάδα τον τοπικό Κολοσσό.

Ο ΕΣΑΚΕ διοργανώνει την πρώτη «γιορτή» της σεζόν, από την οποία θα απουσιάζουν οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων καθώς η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε κατοίκους της Ρόδου, ενώ ήδη είναι γνωστό ότι θα απουσιάζει η «ΘΥΡΑ 7» λόγω των συγκεκριμένων κανόνων που έθεσε η Ομοσπονδία για τα διακριτικά των οπαδών αλλά και τις υψηλότατες τιμές στα εισιτήρια για το αγωνιστικό διήμερο με τιμή εκκίνησης τα 80 ευρώ.

Μέσα σ’ όλα αυτά οι 4 ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Προμηθέας και Κολοσσός) καλούνται να παίξουν μπάσκετ και να διεκδικήσουν την πρώτη κούπα της σεζόν, σε ένα πρόγευμα για το τι πρόκειται να δούμε μέσα στη χρονιά.

Από τη μία ο νταμπλούχος Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα που έχει ανανεωθεί σε κομβικές θέσεις, αλλά παράλληλα έχει διατηρήσει και τον βασικό κορμό του σε ένα μείγμα ποιότητας, εμπειρίας και φρεσκάδας.

Όπως έχει δηλώσει και ο Έλληνας κόουτς των Πειραιωτών, φέτος η ομάδα του έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να παίξει το σύγχρονο μπάσκετ που του ίδιου αρέσει να βλέπει με ευστοχία από μακριά, ριμπάουντ και τρεξίματα.

Για τους Ερυθρόλευκους το ταξίδι στις εγχώριες διοργανώσεις τη σεζόν 2022/23 ξεκινάει κόντρα στον μαχητικό Προμηθέα που βγήκε τρίτος πέρυσι στην Basket League και με τον Μάκη Γιατρά ξανά στον πάγκο του δείχνει να έχει βρει την μπασκετική ταυτότητα και το μέταλλο που τον μετέτρεψε τα τελευταία χρόνια σε υπολογίσιμη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ.

Μοναδική -αναγκαστική- απουσία για τους Πειραιώτες αυτή του Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος «πλήρωσε» τον κανόνα για τους 6 ξένους σε κάθε ομάδα (πρόκειται να αλλάξει σε 7 από τη Δευτέρα) και έμεινε εκτός επιλογών, πίσω στην Αθήνα.

Το σημερινό πρόγραμμα των ημιτελικών θα ανοίξει στις 17:00 με την αναμέτρηση του γηπεδούχου Κολοσσού απέναντι στον Παναθηναϊκό του Ράντονιτς. Για τους Πράσινους μοναδική απουσία θα είναι αυτή του τραυματία Γουόλτερς, ενώ οι Ροδίτες θα είναι πλήρεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ημιτελικών στο Σούπερ Καπ της Ρόδου:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Πρώτος ημιτελικός: Παναθηναϊκός – Κολοσσός H Hotels (17:00, ΕΡΤ3)
Δεύτερος ημιτελικός: Ολυμπιακός – Προμηθέας (21:00, ΕΡΤ3)

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Μικρός τελικός (17:00-ΕΡΤ3)
Τελικός (21:00-ΕΡΤ3)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς