14.3 C
Athens

Η ΑΕΚ γιόρτασε την επιστροφή στο σπίτι της μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες

Μπροστά σε 32.000 φίλους της, η ΑΕΚ εγκαινίασε σε μια μεγάλη γιορτή την OPAP Arena με έντονα στοιχεία ποντιακής παράδοσης και μεγάλης σύνδεσης με το παρελθόν

Η νύχτα έγινε… μέρα για σχεδόν τρεις ώρες στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της OPAP Arena: αυτό που περίμεναν οι οπαδοί της ΑΕΚ εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες πήρε σάρκα και οστά, με 32.000 φίλους του συλλόγου να πανηγυρίζουν την επιστροφή στο σπίτι τους.

 

Σε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο στο οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκοψε την κορδέλα αφού πρώτα ευχαρίστησε περιφερειάρχες και έκανε λόγο για ανυπέρβλητα εμπόδια που ξεπεράστηκαν για να υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος.

 

Οι παρουσιαστές της βραδιάς Ναταλία Δραγούμη και Αντώνης Αντωνίου μετέφεραν τον παλμό από όσα συνέβαιναν στην OPAP Arena, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να επικεντρώνονται στην ιστορία του συλλόγου και στα επιτεύγματα των προηγούμενων ετών.

Το ποντιακό στοιχείο και το στοιχείο της παράδοσης έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στη βραδιά, στην οποία η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ δεν ξέχασε μέλη της που δεν βρίσκονται εν ζωή όπως ο Κώστας Βουτσάς, ο Κωνσταντίνος Γερακάρης, ο Γιώργος Δαλακούρας, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Παντελής Παντελίδης, η Εβίτα Φύτρου, ο Νίκος Παρίσης, ο Μιχάλης Τροχανάς ο Στέλιος Σεραφείδης.

Στη συνέχεια 23 εμβληματικές ποδοσφαιρικές φιγούρες της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο εν μέσω αποθέωσης από τους 32.000 οπαδούς του συλλόγου: Ήταν 23 ποδοσφαιριστές που συνέδεσαν το παρελθόν στο «Νίκος Γκούμας» με το παρόν και το μέλλον στην «OPAP Arena», με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Κώστα Νεστορίδη να γνωρίζουν το πιο ζεστό χειροκρότημα από όλους για να ακολουθήσει ο ύμνος του συλλόγου που τραγουδήθηκε εκκωφαντικά.

 

Η ποντιακή λύρα και το ζεϊμπέκικο δεν έλειψαν στο κλείσιμο της βραδιάς, ενώ ξεχωριστές ήταν οι ερμηνείες του Παντελή Θαλασσινού που τραγούδησε μαζί με τον κόσμο εν μέσω καυτής ατμόσφαιρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς