23.1 C
Athens

Η «μπαλτάκεια» ΕΠΟ αποφάσισε την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγω… Αυγενάκη!

Την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων πήρε η ΕΠΟ μετά τον νόμο Αυγενάκη για το Μητρώο υποστήριξης των σωματείων, που αναγκάζονται να βάλουν δεύτερο λουκέτο μετά τον κορωνοϊό

Την οριστική απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων πήρε η ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου με αφορμή τον νέο νόμο Αυγενάκη για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Με 57 λευκά, 4 λευκά και 4 όχι η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε την οριστική αναστολή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, βάζοντας λουκέτο σε γήπεδα όλης της χώρας και σωματεία που ήδη έχουν περάσει πολλά λόγω κορωνοϊού.

Αυγενάκης σε Μπαλτάκο: Οι μάσκες έπεσαν, έτσι είναι όταν ονειρεύεσαι ότι ο λόγος σου είναι νόμος

Η μοναδική ομάδα που ήταν κατά αυτής της απόφασης ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά η απόφαση είχε παρθεί ήδη με εντολή Μπαλτάκου!

Τα τέσσερα «λευκά» ήταν από Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Ιωνικό και Λαμία και τα τέσσερα «όχι» από τον Ολυμπιακό, την ΕΠΣ Πειραιά, την ΕΠΣ Ηλείας και την ΕΠΣ Λακωνίας.

Σημειώνεται δε ότι όποια Ένωση ενεργήσει διαφορετικά και αντίθετα από την απόφαση που πάρθηκε, θα αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους της, σε μία ενέργεια ποδοσφαιρικής «χούντας» από την ΕΠΟ.

Η απόφαση θα ισχύσει μέχρι -και εφόσον- κατατεθεί τροπολογία από τον Υφυπουργό Αθλητισμού στο νόμο για το Μητρώο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς