18.2 C
Athens

Παρελθόν από την Μπαρτσελόνα ο Οριόλα

Τον νέο του μπασκετικό σταθμό αναζητεί ο Πιέρ Οριόλα, καθώς δεν θα παραμείνει στη Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν. Ο Ισπανός φόργουορντ με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τους Μπλαουγκράνα ύστερα από μια πενταετία.

Ο Πιέρ Οριόλα έχει συνδέσει το όνομα του με την Μπαρτσελόνα, καθώς φοράει τη φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης τα τελευταία πέντε χρόνια. Μάλιστα, ο 30χρονος διετέλεσε και αρχηγός των Μπλαουγκράνα.

Ο Ισπανός φόργουορντ είχε συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα γι ακόμη δύο χρόνια, αλλά οι Καταλανοί αποφάσισαν τη λύση της συνεργασίας τους, καθώς ο Οριόλα δεν υπολογιζόταν από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Πιέρ Οριόλα αποκάλεσε το διάστημα, που ήταν στην Μπαρτσελόνα, «όνειρο», ενώ χαρακτήρισε την ομάδα της Βαρκελώνης τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο. Ο 30χρονος ευχαρίστησε τους πρώην συμπαίκτες του και τους φιλάθλους των Καταλανών για όσα έζησαν αυτά τα χρόνια.

Με την Μπαρτσελόνα ο Οριόλα κατέγραψε στην Ευρωλίγκα 142 συμμετοχές έχοντας κατά μέσο όρο 5,4 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς