16.6 C
Athens

Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές 62-71: Ο Αταμάν κέρδισε άνετα τον Ιτούδη για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές του Εργκίν Αταμάν έκανε μια χαψιά τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο Σούπερ Καπ Τουρκίας

Εργκίν Αταμάν εναντίον Δημήτρη Ιτούδη σημειώσατε «άσσο» στην πρώτη μεταξύ τους κόντρα επί τουρκικού εδάφους, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές να πανηγυρίζει την πρώτη κούπα της χρονιάς κόντρα στη Φενέρ του Έλληνα τεχνικού και του Νικ Καλάθη.

Νικητής στην πρώτη μάχη επί τουρκικού εδάφους από τον πάγκο αναδείχθηκε ο Τούρκος ομοσπονδιακός τεχνικός απέναντι στον Δημήτρη Ιτούδη, που ήταν σε έξαλλη κατάσταση βλέποντας την ομάδα του να βρίσκεται μέχρι και στο -20 λίγο μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου.

Ο Άντε Ζίσιτς ήταν ο κορυφαίος των πρωταθλητών Ευρώπης, που σήκωσαν με άνεση, στυλ και φόρα από πέρυσι στον ουρανό της Άγκυρας τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Τουρκιά επικρατώντας τελικά με 71-62 κι αφού πάτησαν «φρένο» στο φινάλε του αγώνα όντας επικεντρωμένοι στην άμυνά τους.

To καθοριστικό και επιβλητικό 15-0 σερί της Εφές στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου ημιχρόνου εκτόξευσε τη διαφορά από το +5 στο +20 και ουσιαστικά έγειρε την μπίλια προς το πιο έτοιμο και σαφώς ποιοτικότερο σύνολο του Αταμάν, που πλέον γνωρίζει πώς να κερδίζει τα μεγάλα ματς.

Στον αντίποδα για την ανανεωμένη Φενέρ του Ιτούδη, μόνο ο χρόνος και τα μαζεμένα παιχνίδια φαίνεται πως θα μπορέσουν να της προσδώσουν ρυθμό και μία αγωνιστική ταυτότητα ώστε να πορευθεί με νέους ορίζοντες σε μία σεζόν αρκετά υψηλών προσδοκιών σε Τουρκία και Euroleague.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-23, 23-42, 36-54, 62-71.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς