15.7 C
Athens

Σκληρή κριτική της MARCA στον Φερνάντο Σάντος: «Ένας ψεύτης που αποτελεί βαρίδι για την Πορτογαλία»

Η Πορτογαλία έπαιξε για πολλοστή φορά με τη φωτιά και εν τέλει κάηκε από την Ισπανία στον τελικό πρωτιάς της League A στο Nations League, κάτι που είχες ως αποτέλεσμα να μην εξασφαλίσει την παρουσία στο Final-4 της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχή φορά και ο Φερνάντο Σάντος να βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της κριτικής, μόλις 1,5 μήνα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτή τη φορά ήταν η «MARCA» που άσκησε έντονη κριτική στον άλλοτε τεχνικό της εθνικής Ελλάδας, κάνοντας μάλιστα και αναφορά στο πορτογαλικό δράμα του 2004 ελέω της «γαλανόλευκης» και χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, «ψεύτη» τον Πορτογάλο προπονητή, καθώς και «βαρίδι» ενόψει της συνέχειας για την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αναλυτικά τα όσα αναγράφονται στο εν λόγω δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας:

«Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένα δράμα για την Πορτογαλία», αναφέρει ο τίτλος της ενότητας, με την κριτική του Μιγκέλ Άνχελ Λάρα να σχολιάζει όσα είχε πει ο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου περί επιθετικού ποδοσφαίρου με στόχο τη νίκη πριν από τον αγώνα με τους Ισπανούς:

«Είπε ψέματα, για ακόμα μία φορά, λέγοντας ότι η Πορτογαλία θα είναι μια γενναία ομάδα, ότι θα βγουν για να κερδίσουν και να κυριαρχήσουν της Ισπανίας. Η εθνική Πορτογαλίας έχει καλύτερους παίκτες από προπονητή, έναν προπονητή που είναι ιστορία για τη χώρα του λόγω του Euro 2016, ο οποίος όμως πλέον αποτελεί βαρίδι στα πρόθυρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ισπανία εντάχθηκε στη μαύρη ιστορία της Πορτογαλίας, όπως η Ελλάδα (σ.σ. αναφέρεται στο Euro 2004), όπως η Σερβία (σ.σ. αναφέρεται στην εντός έδρας ήττα στα προκριματικά του Μουντιάλ που έστειλε την Πορτογαλία σε μπαράζ). Ο προπονητής της το ζήτησε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς