17 C
Athens

Μήτρου-Λονγκ για την προοπτική της εθνικής Ελλάδας: «Θα είμαι έτοιμος όποτε με χρειαστούν»

Για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδας αφού αποκτήσει το ελληνικό διαβατήριου μίλησε ο άσος της Αρμάνι Μιλάνο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, λέγοντας πως θα είναι διαθέσιμος για την «γαλανόλευκη» σε περίπτωση που κληθεί αντί του Ντόρσεϊ, καθώς ο νυν άσος των Ντάλας Μάβερικς αποτελεί πρώτη επιλογή και δεν γίνεται να συνυπάρξει με τον Μήτρου-Λονγκ στο ίδιο ρόστερ, καθότι αμφότεροι θεωρούνται νατουραλιζέ.

Ωστόσο, ο γκαρντ της ιταλικής ομάδας τονίζει πως είναι επιθυμία του να αγωνιστεί με τον εθνόσημο της Ελλάδας, εφόσον λυθούν και τα τελευταία γραφειοκρατικά ζητήματα και πάρει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Είναι κάτι για το οποίο πιέζουμε εδώ και πολύ καιρό. Ξέρεις, είχα κάποιες συναντήσεις γι αυτό τον λόγο όσο είμαι στην Ελλάδα και προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε τα γραφειοκρατικά. Έχω μόνο αγάπη και σεβασμό για τις ρίζες μου. Γι αυτό ήθελα να πάω στην Ακρόπολη, έστω κι αν είχα ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, για να καταθέσω τον σεβασμό μου και να δω λίγη από την κληρονομιά», τόνισε ο 28χρονος άσος που έχει καταγωγή (από την πλευρά της μητέρας του) από τη Σπάρτη.

Όσο για την Εθνική Ελλάδας, είπε: «Έχει σπουδαία οργάνωση, που την τρέχει ένας σπουδαίος προπονητής. Αγαπώ τον τρόπο που παίζουν μαζί, αγαπώ τον τρόπο ο Γιάννης (Αντετοκούνμπο) ηγείται και προσφέρει τη δύναμή του σε όλη την ομάδα. Είναι ωραίο να ακολουθείς τα ηγετικά χαρακτηριστικά του».

Παράλληλα μίλησε για τους αγαπημένους του παίκτες. «Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει ο Νικ Καλάθης, την ισορροπία και τον ρυθμό του. Μου αρέσει ο τρόπος που τοποθετείται ο Κώστας Σλούκας μετά τα σκριν πάνω στην μπάλα, του αρέσει να παίρνει τα σουτ μέσης απόστασης. Δεν φοβάται τα μεγάλα σουτ. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος είναι τρομερός σουτέρ», επισήμανε.

Τέλος, για το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να συνυπάρξει στην Εθνική ομάδα μαζί με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (θεωρούνται νατουραλιζέ, αφού απέκτησαν την υπηκοότητα μετά τα 16 τους χρόνια), ανέφερε: «Δεν θα είναι μια μάχη. Όπως είπα, στην κορυφή της οργάνωσης (της Εθνικής) ξέρουν καλά τι να κάνουν. Όταν έρθει η ώρα να παίξει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, θα είναι αυτός στην πρώτη γραμμή. Αν με χρειαστούν, θα είμαι κι εγώ έτοιμος να παίξω».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς