22.5 C
Athens

Μπαρτζώκας: Αυτό το μπάσκετ θέλουμε και μπορούμε να παίξουμε φέτος, υγιής και ώριμη η σχέση με τους φιλάθλους μας

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα πείθει και φέτος, με τον Έλληνα τεχνικό να αναλύει το σύγχρονο μπάσκετ που μπορεί να παίξει η ομάδα του από τη νέα σεζόν αλλά και να αποκαλύπτει αυτό που θα άλλαζε από το περσινό Final Four μετά την ερυθρόλευκη κατάληψη στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα πείθει (και) φέτος εκκινώντας από παρόμοια αφετηρία με την περσινή με στόχους την καλή πορεία στην Ευρώπη και την κατάκτηση όλων των τροπαίων στην Ελλάδα.

Ωστόσο, φέτος, σύμφωνα με τον προπονητή των Ερυθρολεύκων, έχουν συμπληρωθεί και όλα τα απαραίτητα κομμάτια ώστε η ομάδα να «πιάσει» ένα στάνταρ απόδοσης που θα την φτάσει στο ανώτατο επίπεδο του σύγχρονου μπάσκετ, στο οποίο για τον κόουτς των Πειραιωτών δίνεται έμφαση στα μακρινά σουτ και τα ριμπάουντ.

Μιλώντας στο «Eurohoops» ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο μπάσκετ που θέλει και μπορεί να παίξει φέτος ο Ολυμπιακός αλλά και τα στοιχεία που θα το διακρίνουν:

«Πιστεύω ότι αγωνιστικά έχουμε όλα τα κομμάτια, που χρειάζεται για να παίξουμε ένα μπάσκετ, που παίζεται στην σύγχρονη εποχή. Ένα μπάσκετ που βασίζεται στην ταχύτητα, στον ρυθμό, στην ένταση, στην αθλητικότητα και στο περιφερειακό σουτ. Δεν πιστεύω πως, αν μία ομάδα πια, δεν έχει περιφερειακό σουτ, μπορεί να πετύχει, όσο καλή κι αν είναι στους άλλους τομείς. Αν μπορούσα να διαλέξω δύο πράγματα, αυτά θα ήταν το σουτ και το ριμπάουντ.

Σε αυτή τη κατεύθυνση δουλέψαμε το καλοκαίρι, για να έχουμε αυτή την ομάδα. Όπως βλέπω την ομάδα, αν και λίγο το διάστημα, ο Σλούκας τώρα προπονήθηκε πρώτη φορά, πιστεύω ότι έχουμε ταλέντο, είμαστε αρκετά συμπαγείς και θα μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, κάνοντας αρκετά διαφορετικά πράγματα.

Έχω συγκεκριμένη φιλοσοφία, δεν θέλω να κάνω overcoaching. Θέλω οι παίκτες να εκφράσουν ταλέντο, αλλά με συγκεκριμένες αρχές, που έχουμε. Έχει να κάνει με την ταχύτητα, που κινείται κάποιος, με ή χωρίς τη μπάλα, που αποφασίζει, με το spacing. Το μαχητικό πνεύμα είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν μπορεί να λείπει. Αν αυτό συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, είμαι πολύ ευτυχής να μην πω ούτε μια κουβέντα σε κανένα παιχνίδι», ήταν τα λόγια του.

Για να προσθέσει σχετικά με την υγιής σχέση που έχει χτίσει η ομάδα με τους φιλάθλους αλλά και το τι θα άλλαζε στο περσινό Final-4 του Βελιγραδίου.

«Είμαι χαρούμενος, που είμαι στον σύλλογο, είναι ευλογία. Ειδικά τώρα που οι συνθήκες είναι πολύ καλές, έχουμε καλή ομάδα ούτως ή άλλως, υπάρχει μεγάλη και θερμή υποστήριξη από τους φιλάθλους μας. Υπάρχει μία αποδοχή από τη κοινή γνώμη για το μπάσκετ που παίξαμε. Και δεν μιλάω για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη γενικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν με ρωτάτε τι θα ήθελα να αλλάξω από τη περσινή χρονιά, είναι ότι δεν θα ήθελα να έχει 12.000 κόσμο στο Final Four, γιατί τους στεναχωρήσαμε που δεν πήγαμε τελικό. Θα είχαμε πολύ λιγότερους, αλλά αυτό μεγάλωσε το ήδη μεγάλο μέγεθος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, ότι υπήρχαν 12.000 φίλαθλοι.

Και όχι μόνο μας συμπαραστάθηκαν τόσο πολύ, αλλά ακόμα κι όταν χάσαμε τον ημιτελικό, ήταν εκεί για να μας αποθεώσουν -σε εισαγωγικά- και στο επόμενο ματς.

Είναι μία πολύ υγιής η σχέση των φιλάθλων του Ολυμπιακού με την ίδια την ομάδα. Ξέρετε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτή η ομάδα, αυτός ο κόσμος εδώ -καλώς ή κακώς- είναι βαρόμετρο και θετικά και αρνητικά. Είναι μεγάλη η πίεση, που ασκεί στην ομάδα, αλλά και την σπρώχνει, όταν είναι υποστηρικτικός. Εκτός από το ότι ο κόσμος είναι πολύ ώριμος και το κάνει, νομίζω πως κι εμείς βοηθάμε προς την κατεύθυνση αυτή, εμείς κάνουμε τον κόσμο να υποστηρίζει την ομάδα, γιατί ξέρει ότι κάθε βράδυ θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», κατέληξε.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς