20.5 C
Athens

Parma Ladies Open: Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε στους «8» με όπλο την παράδοση η Σάκκαρη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε με αρκετό ιδρώτα τον ρόλο του φαβορί κόντρα στην αξιόμαχη Ρους από την Ολλανδία και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του WTA τουρνουά της Πάρμα

Η Μαρία Σάκκαρη δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ ότι θα περίμενε και η ίδια απέναντι στην Αράντσα Ρους από την Ολλανδία, αλλά τελικά απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι παραμένει σταθερή και αποτελεσματική στη χωμάτινη επιφάνεια παίρνοντας το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Parma Ladies Open στην Ιταλία.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο σετ με 6-3, ωστόσο βρήκε τη δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα κόντρα (και) στην κακή διαιτησία να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση μέσα σε σχεδόν μία ώρα. Τελικό αποτέλεσμα 2-1 σετ (3-6, 6-2, 6-3) με ανατροπή για την «Sak-Attack» που επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και πλέον μετράει 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στην αξιόμαχη και υπολογίσιμη Ρους.

Με όπλο το σερβίς της αλλά και την θετική παράδοση, η Σάκκαρη απέφυγε τα πολλά λάθη, βρήκε την ηρεμία που χρειαζόταν παρά τα πολλά και δικαιολογημένα παράπονά της από τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα και συνεχίζει στον επόμενο γύρο του WTA τουρνουά της Πάρμα, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από το ζευγάρι Γκάλφι – Ζανέφσκα.

Στόχος της Σάκκαρη η εξασφάλιση αρκετών βαθμών για την παρουσία της και φέτος στα WTA Finals αλλά και γιατί όχι το πρώτο τρόπαιο της σεζόν σε μία χώρα που φαίνεται να της ταιριάζει.

ΤΑ ΣΕΤ: 2-1 (3-6, 6-2, 6-3)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς