23.1 C
Athens

Η Ισπανία «σκότωσε» την Πορτογαλία στην Μπράγκα και πάει F4, υποβιβάστηκε η Τσεχία

Το εισιτήριο για το Final Four του Nations League εξασφάλισε με γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο 88′ και μεγάλο διπλό στην Μπράγκα η Ισπανία! Η Φούρια Ρόχα χτύπησε λίγα λεπτά πριν το φινάλε την Πορτογαλία (0-1) και άρπαξε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο της 1ης κατηγορίας και ετοιμάζεται για τη διοργάνωση του Μαρτίου όπου θα βρει Κροατία, Ολλανδία και Ιταλία απέναντι της.

Οι Πορτογάλοι σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Ουνάι Σιμόν. Η Ισπανία περίμενε τη στιγμή της (βοήθησαν οι αλλαγές του Λουίς Ενρίκε προς τη σωστή κατεύθυνση) και στο 88′ από τη σέντρα του Καρβαχάλ ο Νίκο Γουίλιαμς με τη μία έβγαλε για τον Μοράτα που από κοντά διαμόρφωσε το 0-1.

Παράλληλα η Ελβετία επιβλήθηκε με 2-1 της Τσεχίας στο Σεντ Γκάλεν και η ομάδα του Τόμας Βατσλίκ (αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο με πρόβλημα στον δεξί ώμο) υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία. Οι Ελβετοί προηγήθηκαν με δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών στο πρώτο μέρος με Φρόιλερ και Εμπολό, ο Σικ μείωσε στο 45′ αλλά στο 61′ ο Σούτσεκ νικήθηκε στο κερδισμένο πέναλτι από τον Ζόμερ και η ομάδα του έπεσε κατηγορία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Πορτογαλία – Ισπανία 0-1 (88′ Μοράτα)

Ελβετία – Τσεχία 2-1 (29′ Φρόιλερ, 30′ Εμπολό / 45′ Σικ)

2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ουκρανία – Σκωτία 0-0

Ιρλανδία – Αρμενία 3-2 (18′ Ίγκαν, 52′ Ομπαφέμι, 90+1′ πεν. Μπρέιντι / 71′ Ντάσιαν, 73′ Σπέρτσιαν)

2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / 4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σουηδία – Σλοβενία 1-1 (42′ Φόρσμπεργκ / 28′ Σέσκο)

Νορβηγία – Σερβία 0-2 (42′ Βλάχοβιτς, 54′ Μίτροβιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς