18.9 C
Athens

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Δύο βήματα μακριά από το Euro! (vid)

Η Ελλάδα ήταν πολύ ανώτερη των Βρετανών, το γκολ του Μασούρα για το 2-1 αποδείχθηκε καταλυτικό και πλέον η εθνική περιμένει τους Τούρκους στον ημιτελικό των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024

Η… υπόσχεση που έδωσε ο Γκουστάβο Πογιέτ για νίκη στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Nations League ως… αντίδραση στην ήττα (αδιάφορη βαθμολογικά) από την Κύπρο τηρήθηκε στο έπακρον.

 

Η Ελλάδα μπροστά στο κοινό της στη Ριζούπολη επικράτησε με 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση έχοντας ασφαλώς πετύχει από τον Ιούνιο τον στόχο της που ήταν η κορυφή του ομίλου και η άνοδος στη 2η κατηγορία.

Τώρα το μυαλό των διεθνών θα είναι στον Μάρτιο του 2024 όπου θα υποδεχθούμε σε ημιτελικό πλέι οφ την Τουρκία στην Ελλάδα και εφόσον περάσουμε στον τελικό θα αντιμετωπίσουμε τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Γεωργία και Καζακστάν (η έδρα θα προκύψει από κλήρωση). Ο νικητής θα βρεθεί απευθείας στο Euro 2024.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Εθνική να έχει την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 60%, με την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ να προηγείται δίκαια στο 14′ αλλά να ισοφαρίζεται άμεσα από ένα λάθος στην άμυνα στο 18′.

Πρώτα ο Πίκοκ – Φάρελ έκανε κάκιστη έξοδο και βρήκε στον ΜακΝερ με τον Πέλκα να επωφελείται και με κεφαλιά σε κενή εστία να κάνει το 1-0.

 

Από εκτέλεση φάουλ ο Λέιβερι ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και σκόραρε για το 1-1 των Βορειοϊρλανδών. Η Εθνική δεν έφτιαξε φάσεις για ένα δεύτερο γκολ, όμως η λύση βρέθηκε στο δεύτερο μέρος όπου κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και έπαιξε γρήγορα.

 

Ο Γιώργος Μασούραςκαι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη γαλανόλευκη που έφτιαξε μια υπέροχη φάση. Ο Μάνταλος στην πίεση ψηλά από τα αριστερά έγινε κάτοχος της μπάλας και έδωσε στον Μπακασέτα που με τη μία πάσαρε στον αμαρκάριστο Μασούρα κι εκείνος από κοντά έκανε το 2-1.

 

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 80′ ο Πέτρος Μάνταλος με ένα απίθανο σουτ με πολλά φάλτσα που άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

 

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90+2′ Γούτας), Μπακασέτας (76′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (76′ Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67′ Φούντας), Ιωαννίδης (67′ Δουβίκας).

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Φάρελ, Μπράντλεϊ (68′ Σαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (76′ Φέργκιουσον), Μακνάιρ, Μακάν, Ντέιβις, Τόμπσον (9′ Σάβιλ), Μαγκένις (76′ ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (67′ Γουίτ).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ 3ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 3-1

Κόσοβο – Κύπρος 5-1

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Ελλάδα 15 (10-2) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

2. Κόσοβο 9 (11-8)

3. Βόρεια Ιρλανδία 5 (7-10)

4. Κύπρος 5 (4-12) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Δ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς