17.7 C
Athens

Βεζένκοφ: Όλοι θα μας περιμένουν, να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τίτλους

Ο MVP της περυσινής Basket League, Σάσα Βεζένκοφ, μιλά για την επιτυχημένη χρονιά που πέρασε, την πρωτόγνωρη γι' αυτόν εμπειρία του Eurobasket αλλά και τη μεγάλη πρόκληση της νέας Euroleague

Ο Ολυμπιακός πέρσι σάρωσε εντός της Ελλάδας και κατάφερε να φτάσει στο Final Four της Euroleague. Κορυφαίος παίκτης της ομάδας ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του, ένα ακόμη μετά την ανακήρυξή του ως MVP της περυσινής Basket League. Ο παίκτης των Ερυθρολεύκων μίλησε στην κάμερα της bwin για τη περσινή σεζόν, αλλά και για τη νέα χρονιά.

Ο Βεζένκοφ σημείωσε, πως πλέον όλοι θα τους περιμένουν φέτος, αλλά στόχος τους είναι να κερδίζουν και να κατακτήσουν τίτλους. Ο 27χρονος φόργουορντ τόνισε ότι είναι χαρούμενος που διατηρήθηκε ο βασικός κορμός, αλλά και για τις σημαντικές προσθήκες.

Πέρσι, ο Βεζένκοφ μέτρησε κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα 13,7 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 1,7 κλεψίματα και 17,8 βαθμούς στο PIR.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Πέρσι σε είδαμε να «τρυπάς» πολλά ταβάνια! Τι να περιμένουμε φέτος από εσένα στο παρκέ;

«Η περσινή σεζόν ήταν πετυχημένη για την ομάδα μας. Να έχουμε υγεία και θα δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Είσαι ο bwin MVP της σεζόν 2021-22. Πόσο εύκολο ή… δύσκολο ήταν να συμβεί αυτό;

«Καταρχήν να ευχαριστήσω όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού μηδενός εξαιρουμένου, που με στήριξε, με βοήθησε και καταφέραμε μαζί να πάρουμε δύο τίτλους. Η σταθερότητα είναι κάτι το οποίο δουλεύεται και είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Θέλω να είμαι σταθερός να βοηθάω την ομάδα μου. Θέλω να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τίτλους και να πραγματοποιούμε τους στόχους μας».

Έκανες ντεμπούτο στο Eurobasket καταγράφοντας τρομερούς αριθμούς. Πως ήταν η συμμετοχή σου με την Εθνική Βουλγαρίας;

«Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, μια καινούρια εμπειρία με πολλούς αγώνες σε λίγες ημέρες. Μένει η πικρία ότι δεν προκριθήκαμε στην επόμενη φάση, αλλά πιστεύω μου έκανε καλό σε εμένα και στην ομάδα, που παίξαμε κόντρα σε τόσες δυνατές ομάδες, όπως τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία».

Προσθήκες που αφήνουν υποσχέσεις και διατήρηση κορμού. Πως θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν;

«Η Ευρωλίγκα θα είναι πιο ανταγωνιστική και απαιτητική. Όλοι θα μας περιμένουν. Είμαστε χαρούμενοι που έμεινε ο βασικός κορμός, αλλά και για τις προσθήκες που έγιναν. Όλοι έχουν εμπειρία από την Ευρωλίγκα, ξέρουμε τι να περιμένουμε. Όσο πιο γρήγορα δεθούμε και γίνουμε ομάδα, τόσο πιο καλά και όμορφα θα παίζουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς