20.9 C
Athens

Ίρβινγκ: Έχασα 100 εκατομμύρια δολάρια επειδή δεν εμβολιάστηκα

Ο Καϊρί Ίρβινγκ είναι από τους φανατικούς αντιεμβολιαστές στο NBA. Ο Αμερικανός γκαρντ αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και πέρσι έμεινε εκτός για αρκετά παιχνίδια. Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε ότι έχασε 100 εκατομμύρια από τη συγκεκριμένη απόφαση του.

Ο παίκτης των Νετς δεν έχει αλλάξει στάση από την αρχή του κορωνοϊού και συνεχίζει να είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να εμβολιαστεί. Όπως είχε γράψει σε ανάρτηση του αυτό αποτελεί παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Ίρβινγκ στη Media Day των Νετς σημείωσε ότι η στάση του του στοίχισε 100 εκατομμύρια δολάρια, καθώς δεν υπέγραψε νέο συμβόλαιο λόγω της απόφασης του.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Πέταξα 100 εκατ. δολάρια για τετραετές συμβόλαιο όταν αποφάσισα να μείνω ανεμβολίαστος.

Έπρεπε να αποφασίσω αν θα υπέγραφα, αν θα έκανα το εμβόλιο ή θα έμενα ανεμβολίαστος και υπήρχε αβεβαιότητα για το μέλλον, αν θα ήμουν στην λίγκα, αν θα μείνω στην ομάδα. Χρειάστηκε λοιπόν να αντιμετωπίσω την κατάσταση όπου θα έχανα την δουλειά μου από αυτή την απόφαση».

Για το αν αισθάνθηκε ότι του έδωσαν τελεσίγραφο οι Νετς: «Υποτίθεται ότι το θέμα του συμβολαίου θα είχε λυθεί πριν το περσινό training camp. Και αυτό δεν έγινε επειδή δεν εμβολιάστηκα», ανέφερε ο άλλοτε All Star γκαρντ, για να προσθέσει: «Καταλαβαίνω την πλευρά των Νετς και έπρεπε να ζήσω με αυτό. Ήταν όμως δύσκολο να το καταπιώ αυτό για να είμαι ειλικρινής.

Κατάλαβα το σκεπτικό των Νετς και το σεβάστηκα, αλλά δεν εκτίμησα το γεγονός ότι ξαφνικά επειδή δεν εμβολιάστηκα μου έμεινε ένα στίγμα για την καριέρα μου. Ότι δεν θέλω να παίξω ή ότι τα εγκατέλειψα όλα για να γίνω η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή. Εγώ όμως δεν ήθελα απλώς να είμαι η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, αλλά να στηρίξω κάτι που ήταν μεγαλύτερο από μένα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς