20.9 C
Athens

Παρθενικό διπλό στη Βουδαπέστη και Final Four για την Ιταλία, ισόπαλες με ρεσιτάλ από γκάφες Γερμανία και Αγγλία (vid)

Η Σκουάντρα Ατζούρα νίκησε για πρώτη φορά στη Βουδαπέστη και έγινε η 3η ομάδα μετά από την Ολλανδία και την Κροατία που θα βρίσκεται στο F4 του Nations League - Ισόπαλες σε ματσάρα με ρεσιτάλ από... γκάφες η Γερμανία με την υποβιβασμένη Αγγλία

Η Ιταλία όσες φορές είχε αντιμετωπίσει την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη δεν είχε κερδίσει ποτέ. Αυτή τη φορά είχε ανάγκη να σπάσει την παράδοση για το τρίποντο που θα την έστελνε στο Final Four του Nations League.

Όπερ και εγένετο, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να επικρατούν με 2-0 και να «κλέβουν» την πρωτιά του 3ου ομίλου από τους εξαιρετικούς Ούγγρους και να εξασφαλίσουν το μαγικό εισιτήριο μετά την Κροατία και την Ολλανδία (απομένει ένα εισιτήριο που θα πάει σε Πορτογαλία ή Ισπανία).

Το σκορ άνοιξε στο 27ο λεπτό ο φορμαρισμένος Ρασπαντόρι. Ο επιθετικός της Νάπολι σκόραρε για δεύτερο σερί ματς (το είχε κάνει με την Αγγλία) και άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση των Ιταλών (πίεσε εξαιρετικά τον Γκουλάτσι ο Νιόντο), οι οποίοι στο δεύτερο μέρος σκόραραν με τον Ντιμάρκο και κλείδωσαν το τρίποντο που έκανε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να πιάσει στις 34 νίκες στον πάγκο των Ατζούρι τον Αρίγκο Σάκι.

 

Αγγλία και Γερμανία έμειναν στο 3-3 στο Γουέμπλεϊ σε ένα τρομερό ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το πρώτο μέρος είχε μόνο αξιοσημείωτο τον μυικό τραυματισμό του Στόουνς και τίποτα περισσότερο αλλά το δεύτερο αποζημίωσε άπαντες.

 

Χρειάστηκε πρώτα ο Χάρι Μαγκουάιρ (που αποδοκιμάστηκε πριν τη σέντρα του ματς) να κάνει ένα πέναλτι στον Μουσιάλα στο 52′, με τον Γκουντογκάν να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 0-1. Ένα τέταρτο αργότερα ο Άγγλος στόπερ έχασε την μπάλα μετά από διαδοχικές ντρίμπλες του και ο Χάβερτς από κοντά έκανε το 0-2.

 

Για καλή της τύχη όμως η Αγγλία είδε τον Μαρκ Τερ Στέγκεν να βρίσκεται σε κάκιστη βραδιά και μέσα σε 11′ έφτασε στην ανατροπή. Ο Σο από κοντά έκανε το 1-2, ο Μάουντ από το γύρισμα του Σάκα το 2-2 ενώ στο 83′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Κέιν το 3-2. Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν όμως πολύ αφού στο 87′ ο Πόουπ απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Γκνάμπρι και ο Χάβερτς πήρε το ριμπάουντ για να διαμορφώσει το τελικό 3-3.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ουγγαρία – Ιταλία 0-2 (27′ Ρασπαντόρι, 52′ Ντιμάρκο)

Αγγλία – Γερμανία 3-3 (72′ Σο, 75′ Μάουντ, 83′ πεν. Κέιν / 52′ πεν. Γκουντογκάν, 67′, 87′ Χάβερτς)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 3ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

  1. Ιταλία 11
  2. Ουγγαρία 10
  3. Γερμανία 7
  4. Αγγλία 3

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ FINAL FOUR ΤΟΥ NATIONS LEAGUE

  1. Ολλανδία 16
  2. Κροατία 13
  3. Ιταλία 11
  4. Πορτογαλία (10) ή Ισπανία (8)

Για τον 3ο όμιλο στην 2η κατηγορία, με δύο γκολ σε 6′ στην Ποντγκόριτσα η Φινλανδία υπέταξε το Μαυροβούνιο (0-2) ενώ η υποβιβασμένη Ρουμανία νίκησε με 4-1 την πρωτοπόρο Βοσνία που σκόραρε με τον Τζέκο αλλά αντιμετώπισε το ματς σαν… αγγαρεία.

Για τον 4ο όμιλο της 3ης κατηγορίας η Γεωργία έφτασε τους 16 βαθμούς επικρατώντας με 2-1 του Γιβραλτάρ το οποίο έχει υποβιβαστεί στην 4η κατηγορία ενώ η Βουλγαρία νίκησε με 1-0 τη Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια με το γκολ του Ντεσπόντοβ στο 50′. Οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 14′ λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Τοντορόσκι.

Η Εσθονία στην 4η κατηγορία επιβλήθηκε με 4-0 εκτός έδρας του Σαν Μαρίνο και έδωσε πανηγυρικό τόνο στην ήδη εξασφαλισμένη άνοδο-επιστροφή της στην 3η κατηγορία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς