18.9 C
Athens

Βόμβα στη Γιαστρέμπσκι λόγω ban, μένει χωρίς ξένους μέχρι να καταβάλει τα οφειλόμενα στον Ιντάλγκο

Σε μεγάλους μπελάδες βρίσκεται η Γιαστρέμπσκι καθώς η FIVB δικαίωσε τον Σαλβαδόρ Ιντάλγκο στη μεταξύ τους διαμάχη και η πολωνική ομάδα καλείται άμεσα να καταβάλει στον ακραίο του Ολυμπιακού τα οφειλόμενα. Ο Κουβανός ακραίος είχε προσφύγει στην παγκόσμια ομοσπονδία και μετά από μια πολύ μεγάλη δικαστική ταλαιπωρία δικαιώθηκε, με την πολωνική ομάδα να τιμωρείται με απαγόρευση εγγραφής των ξένων (μη Πολωνών) αθλητών στο ρόστερ της.

Αν άμεσα η Γιαστρέμπσκι δεν δώσει τα οφειλόμενα στον ακραίο του Ολυμπιακού τότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς τους διεθνείς Γάλλους Μπενζαμέν Τονιουτί, Λούκας Μπογέ και Τρεβόρ Κλεβενό, τον Φινλανδό πρώην πασαδόρο του Ολυμπιακού, Έμι Τερβαπόρτι και τον Τσέχο διαγώνιο, Γιαν Χάντραβα. Ουσιαστικά δηλαδή χωρίς δύο διαγώνιους, δύο πασαδόρους και έναν ακραίο!

Ο πρόεδρος της πολωνικής ομάδας Άνταμ Γκόρολ εξαντλεί κάθε περιθώριο προκειμένου να μην πληρώσει τον Ιντάλγκο και μάλιστα κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης της FIVB με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά καθώς η Γιαστρέμπσκι την Παρασκευή (30/9) θα υποδεχθεί στην πρεμιέρα του πολωνικού πρωταθλήματος την Κατοβίτσε. Τα πολωνικά Μέσα πάντως υποστηρίζουν ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα και ο 38χρονος θα αποζημιωθεί πριν την Παρασκευή ώστε οι Πολωνοί να τρέξουν να δηλώσουν τους ξένους παίκτες για να αγωνιστούν.

«Δεν μιλήσαμε δημόσια και δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε θέμα δημόσια. Ο Σαλβαδόρ είπε πως ήθελε τα χρήματά του πίσω και πάλεψε εδώ και 3,5 χρόνια δικαστικά για να αποδειχθεί τελικά πως είχε δίκιο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κουβανού, Γιάκουμπ Μίχαλακ, με τον νεοαποκτηθέντα ακραίο του Ολυμπιακού να τοποθετείται στο twitter αναφέροντας ότι: «Η FIVB έχει βρει μια υπέροχη λύση για τη Γιαστρέμπσκι ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πάντα έλεγα ότι η FIVB είναι αντικειμενική και η Γιαστρέμπσκι θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε πέντε λεπτά. Με το που πληρώσει τότε θα υπάρξει άρση του μπαν. Μπορείς να ξεφύγεις με το ψέμα, αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς από την αλήθεια».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς