21.8 C
Athens

Λαρεντζάκης: Η χρονιά καθιέρωσης στον Ολυμπιακό και στο υψηλότερο επίπεδο

Από τις... τρελές εμφανίσεις με την εθνική Ελλάδας στη νέα Euroleague: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη σεζόν στην καριέρα του

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στην προετοιμασία του Ολυμπιακού δείχνει να είναι ανεβασμένος σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο Έλληνας γκαρντ μετά την άκρως θετική παρουσία του στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική είναι έτοιμος να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό και στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό, οι επιφυλάξεις και η εμπιστοσύνη του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2020 προχώρησε στην απόκτηση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Η μεταγραφή του αμφισβητήθηκε αρκετά και πολλοί είχαν επιφυλάξεις για την απόκτηση του από τους Ερυθρόλευκους. Μάλιστα, υπήρχαν και κάποιοι που έλεγαν ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν πιστεύει στον παίκτη και δύσκολα θα μείνει στο ρόστερ.

Όλες οι… Κασσάνδρες διαψεύστηκαν στο παρκέ και ο Έλληνας γκαρντ έγινε από τους παίκτες – «κλειδιά» στη φαρέτρα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε συγκεκριμένο ρόλο για τον Λαρεντζάκη κι αυτός τον υπηρετούσε ιδανικά.

Πέρσι είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής του. Ο κόουτς Μπαρτζώκας, όμως, συνέχισε να τον εμπιστεύεται και σε κρίσιμα παιχνίδια έπαιξε καθοριστικό ρόλο μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Το… τρελό καλοκαίρι με την Εθνική και η χρονιά ορόσημο στην καριέρα του

Ο «Λάρι» με τις εμφανίσεις του κέρδισε μία θέση στο ρόστερ της Εθνικής Ομάδας για το Ευρωμπάσκετ. Ο Δημήτρης Ιτούδης εμπιστεύτηκε τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Στα πρώτα παιχνίδια ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν πολυχρησιμοποίησε τον Γιαννούλη, αλλά σιγά σιγά αυτό άλλαζε. Ο 29χρονος κέρδισε με το σπαθί του τον χρόνο συμμετοχής του και δικαίωσε όσους τον πίστεψαν. Αποκορύφωμα ήταν η συγκλονιστική εμφάνιση του στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Γερμανία, όπου ουσιαστικά πάλευε μόνος του και με τα μεγάλα καλάθια του κράταγε ζωντανή την Εθνική μας, δίχως όμως στο τέλος να καταφέρει να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Η αυτοπεποίθηση του Λαρεντζάκη ύστερα από αυτές τις εμφανίσεις της έφτασε στα ύψη. Ο Έλληνας γκαρντ γύρισε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και στα δύο φιλικά, που έπαιξε, έδειξε να πατάει στο παρκέ με μεγαλύτερη άνεση. Κόντρα στη Χολόν μέτρησε 13 πόντους (3/5 τρίποντα) και 4 ασίστ, ενώ με τον Ερυθρό Αστέρα είχε 15 πόντους (3/7 τρίποντα) και 6 ασίστ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βλέποντας την εικόνα του τον άφησε περισσότερο χρόνο πάνω στο παρκέ και ο Λαρεντζάκης τον δικαίωσε. Ο Έλληνας τεχνικός βλέπει έναν παίκτη με την ψυχολογία στα ύψη και αν συνεχίσει έτσι θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού.

Αυτή η σεζόν είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει ορόσημο στην καριέρα του Λαρεντζάκη. Ο Έλληνας γκαρντ έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που έχει στόχο να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Γιαννούλης έχει στα χέρια του την μπάλα και από ό,τι φαίνεται θα πετύχει… clutch τρίποντο και θα κάνει το βήμα παραπάνω…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς