20.5 C
Athens

Μουντιάλ: Αλγόριθμος από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ που έχει 2/2 προέβλεψε την νικήτρια ομάδα στο Κατάρ

Πιστεύετε στα μαθηματικά; Αν ναι, τότε οι φίλοι της Αργεντινής θα πρέπει ήδη να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του φετινού Μουντιάλ, αφού το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ έβγαλε νικήτρια την ομάδα του Μέσι με μία βάση δεδομένων που υπολογίζει τα πάντα

Το Μουντιάλ του 2022 κρύβει πολλές συγκινήσεις μιας που πιθανότατα θα είναι το τελευταίο των Λίο Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο με τα χρώματα της Αργεντινής και της Πορτογαλίας αντίστοιχα, ενώ η άνοδος της Βραζιλίας και της Αγγλίας δίνουν άλλη αίγλη σε ένα τουρνουά στο Κατάρ που αναμένεται πώς και πώς.

Δύο μήνες πριν τη σέντρα στα γήπεδα του Κατάρ μία άκρως πετυχημένη -βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων- έρευνα του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ έβγαλε έναν αλγόριθμο που «δείχνει» την Αργεντινή του Μέσι ως νικήτρια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου σε τελικό κόντρα στην Αγγλία στις 20 του Δεκέμβρη.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλγόριθμος έχει προβλέψει σωστά τις κατακτήσεις του 2014 αλλά και του 2018 από Γερμανία και Γαλλία, χρησιμοποιώντας όπως και τώρα όλα τα δεδομένα, αγωνιστικά και μη, κάθε ομάδας που συμμετέχει στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Δηλαδή από τη χρηματιστηριακή αξία και την φόρμα κάθε ρόστερ, μέχρι τις συνθήκες στις πόλεις που θα διεξαχθούν τα παιχνίδια και τον παράγοντα τύχη.

Όλα μαζί σε μία μίξη που για το 2022 οδηγούν σε τελικό Αργεντινή – Αγγλία, με την εκτίμηση ότι η παρέα του Μέσι θα πανηγυρίσει τον τίτλο έπειτα από 36 χρόνια.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς