21.4 C
Athens

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 89-83: Στους Μαδριλένους ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

Η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο στην Ισπανία, καθώς επικράτησε με 89-83 στην παράταση της Μπαρτσελόνα στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Ντεκ πέτυχε τα καθοριστικά καλάθια στο φινάλε, ενώ ο Ταβάρες σκέπασε τα καλάθια σε άμυνα και επίθεση.

O Σανλί ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Τούρκος σέντερ έγινε σημείο αναφοράς για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, καθώς πέτυχε και τους 11 πόντους της Μπαρτσελόνα (12-11). Η Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε τα ηνία του σκορ, αλλά οι μπλαουγκράνα έμειναν κοντά (17-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα πήρε μπρος και μ΄ένα γρήγορο σερί 6-0 πέρασε μπροστά στο σκορ (17-21). Η Ρεάλ Μαδρίτης εγκλωβίστηκε από την άμυνα των μπλαουγκράνα και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ (29-37).

Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και κατάφερε η Μπαρτσελόνα να προηγηθεί με πάνω από 12 (29-41). Ο Μόουσα έβγαλε αντίδραση για τη Ρεάλ και με συνεχόμενα καλάθια έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα της Μαδρίτης (40-47). Σ΄εκείνο το σημείο οι τυπικά γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι. Ο αειθαλής Σέρχιο Γιουλ πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με φαρμακερά σουτ έφερε τούμπα το παιχνίδι (50-49), με τη Ρεάλ να κάνει επί μέρους σκορ 16-2.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να «ξυπνήσει» και μετά από τον λήθαργο που έπεσε, μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του ματς. Η Μπαρτσελόνα απάντησε με δικό της μικρό σερί και πέρασε ξανά μπροστά (58-59).

Σ΄εκείνο το σημείο η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε τον Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Ισπανός έπεσε άσχημα στο παρκέ και χτύπησε τον καρπό του, με τον έμπειρο παίκτη της Ρεάλ να υποφέρει. Τα τελευταία λεπτά ήταν ακατάλληλα για καρδιακούς, καθώς το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια (69-69).

Ο Ταβάρες ήταν καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση. Ένα λεπτό πριν το τέλος έκανε το 71-69 με δύο βολές, ενώ πριν έκοψε εντυπωσιακά τον Λαπροβίτολα. Ο Λαπροβίτολα αν και έχασε αρχικά σουτ, κατάφερε μετά να βγάλει ασίστ πάρε βάλε στον Τόμπι, ο οποίος έκανε το 71-71 15,8” πριν το φινάλε. Η Ρεάλ δεν μπόρεσε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση (αστόχησε σε τρίποντο ο Ντεκ) και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Λαπροβίτολα στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν εξαιρετικός, αλλά στην αντίπερα όχθη ο Γιουλ είχε τις λύσεις (77-76). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χεράκι χεράκι (81-81). Ο Ντεκ ήταν ο παίκτης κλειδί στο τέλος. Ο Αργεντινός έβαλε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και έκανε το 87-83 11,7” πριν το τέλος. Στο ενδιάμεσο ο Ταβάρες έσβησε τα φώτα στον Σανλί σε μία από τις καθοριστικότερες φάσεις του αγώνα.

Ο Ντεκ πέτυχε και τις δύο βολές στο φινάλε και διαμόρφωσε το τελικό 89-83 και χάρισε τον πρώτο τίτλο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 29-37, 58-53, 71-71, 89-83

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς