16.9 C
Athens

Ζέεντορφ: Ελάχιστοι μαύροι προπονητές βρίσκουν δουλειά

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ παραμένει χωρίς ομάδα αφήνοντας «αιχμές» μάλιστα για τον ρατσισμό, που υπάρχει προς τους μαύρους προπονητές. Ο Ολλανδός προπονητής τόνισε ότι ελάχιστοι μαύροι προπονητές βρίσκουν δουλειά και έφερε ως παράδειγμα για τους προπονητές της Μίλαν.

Ο Ζέεντορφ βρέθηκε στον πάγκο της Μίλαν για μόλις έξι μήνες. Μετά ακολούθησαν η κινεζική Σενζέν (2016), η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (2018) και η Εθνική Καμερούν (2018-2019).

Αναλυτικά ανέφερε:

«Ρωτούσα τον εαυτό μου γιατί δεν είχα ευκαιρίες στην Ιταλία, έχω δύο παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ. Δεν νομίζω πως είναι ρατσιστική χώρα, πάντα το πίστευα αυτό. Υπάρχουν μεν ρατσιστές, όμως δεν είναι ρατσιστική χώρα.

Αν δείτε τι έχει συμβεί, είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος πώς βρήκαν αμέσως δουλειά εκείνοι που ήρθαν μετά από μένα στην Μίλαν και εγώ δεν έλαβα κάποια πρόταση. Μετά από 20 χρόνια στην Ιταλία…

Ή υπήρχαν και αυτοί που μου είπαν ότι δεν ήθελαν να με προσβάλλουν με μία προσφορά. Κάντε μου μία και μετά αποφασίζω αν θα προσβληθώ ή όχι.

Δεν είναι μόνο στην Ιταλία, όπου και αν κοιτάξεις, θα βρεις ελάχιστους μαύρους προπονητές.

Η πρώτη σοβαρή πρόταση που μου έγινε ήταν από την Κίνα, την δέχτηκα επειδή μου αρέσει να ταξιδεύω και να κάνω το κάθε σχέδιο να είναι ενδιαφέρον. Είναι όμως απογοητευτικό το γεγονός ότι μετά από την Μίλαν δεν μου έγινε ούτε ένα τηλέφωνο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς