19.9 C
Athens

Δίαυλος επικοινωνίας Ευρωλίγκα – FIBA: «Πρέπει να βρούμε λύση»

Η κόντρα της Ευρωλίγκα με τη FIBA δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τις Εθνικές Ομάδες να δέχονται τεράστιο πλήγμα και να μην παίζουν οι κορυφαίοι παίκτες. Ο νέος CEO της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, Μάρσαλ Γκίλμαν, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν για να λυθεί το πρόβλημα.

Ο Μάρσαλ Γκίλμαν προχώρησε σε δηλώσεις στο TuttoSport και σημείωσε: «Ο πρόεδρος Ντέγιαν Μποντιρόγκα και εγώ θα συναντηθούμε με τη FIBA. Θα πρέπει να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου. Δεν πηγαίνω έχοντας στις… αποσκευές μου το παρελθόν. Είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση. Όλοι ξέρουμε ότι η Ευρωλίγκα είναι μία ιδιωτική λίγκα και κύριά μου ευθύνη είναι οι μέτοχοι, οι ομάδες. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε όλο το περιβάλλον του μπάσκετ, το οποίο είναι περίπλοκο και πολιτικό, θα έλεγα περισσότερο.

Θα πρέπει να βρούμε καινοτόμες λύσεις για το καλεντάρι. Ωστόσο, όχι μόνο για ό,τι αφορά τα “παράθυρα” των εθνικών ομάδων που είναι για έναν μήνα τον χρόνο, αλλά να βρούμε απαντήσεις για να βελτιώσουμε το σύστημα. Όλη η μπασκετική κοινότητα θα πρέπει να προσαρμοστεί στο 2022. Πιστεύω ότι πολλοί νομίζουν ότι ζούμε ακόμη στη δεκαετία του ’90. Όσον αφορά τις νέες αγορές. Προτεραιότητα για μένα είναι το Λονδίνο και το Παρίσι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς