12 C
Athens

Τόμας Γουόκαπ: Εντυπωσιάζει επιθετικά και ανεβάζει level τον Ολυμπιακό

Ο Αμερικανός γκαρντ κάνει θραύση έξω από τη γραμμή του τριπόντου και σε συνδυασμό με τη δημιουργία που προσφέρει (31 ασίστ σε τέσσερα φιλικά), έχει σκορπίσει χαμόγελα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο

Ο Τόμας Γουόκαπ πέρσι αποτέλεσε την καλύτερη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού και έπαιξε κομβικό ρόλο στο double των Ερυθρολεύκων και την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκα.

Ο Αμερικανός γκαρντ μέχρι στιγμής στα φιλικά παιχνίδια της ομάδας του Πειραιά δείχνει να έχει απελευθερωθεί πλήρως και επιθετικά είναι ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το περσινό καλοκαίρι επέμενε στην απόκτηση του Τόμας Ουόκαπ και δικαιώθηκε στο 100%. Η επίδοση του στο παρκέ έκανε τους πάντες να τον παραδεχθούν και αποδείχθηκε ίσως η μεγαλύτερη «κλοπή» από τον Ολυμπιακό στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Τόμας Γουόκαπ όλη τη σεζόν είχε σταθερή παρουσία στον Ολυμπιακό και κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριχνε τον Αμερικανό στον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων του και αποτέλεσε τον «εφιάλτη» των κορυφαίων γκαρντ της Ευρωλίγκα.

Η αστοχία στα τρίποντα και η μετάλλαξη από τα playoffs της Ευρωλίγκα και μετά

Το πρόβλημα του Γουόκαπ ήταν κυρίως επιθετικό. Ο Αμερικανός δεν είχε μεγάλη επίδραση, ενώ η αστοχία του στα σουτ των τριών πόντων τον έκαναν «στόχο» των αντίπαλων προπονητών. Συνήθως επέλεγαν να τον αφήσουν μόνο του και να επικεντρώνονται σε άλλους παίκτες των Ερυθρολεύκων.

Όλα αυτά, όμως, άλλαξαν από τα playoffs της Ευρωλίγκα και μετά. Ο Αμερικανός έκανε εμφανίσεις καριέρας κόντρα στη Μονακό και αποτέλεσε τον παίκτη «κλειδί» στην πρόκριση των Ερυθρολεύκων στο Final Four της διοργάνωσης.

 

Ο σκληροτράχηλος γκαρντ κόντρα στην ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς μέτρησε κατά μέσο όρο 11,2 πόντους και 3,4 ασίστ. Το αξιοσημείωτο στοιχείο, όμως, ήταν η θεαματική του άνοδος στα τρίποντα. Σε αυτό το κομμάτι ο γκαρντ της ομάδας του Ολυμπιακού είχε 10/23 δηλαδή ποσοστό 43,4%!

Ο διαφορετικός Τόμας Γουόκαπ στην προετοιμασία του Ολυμπιακού

Ο Τόμας Γουόκαπ στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού δείχνει να είναι άλλος άνθρωπος επιθετικά. Ο Αμερικανός γκαρντ δείχνει να είναι απόλυτα λυμένος, αισθάνεται έμπρακτα την εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ πλέον ξέρει και καλύτερα τους συμπαίκτες του.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού δείχνει ότι τη νέα σεζόν εκτός από παράγοντας στην άμυνα των Ερυθρολεύκων, μπορεί να γίνει παράγοντας και στην επίθεση. Ο Τόμας Γουόκαπ είχε εκκωφαντική παρουσία στα φιλικά παιχνίδια και αυτόματα αυτή η εξέλιξη του ανεβάζει ένα επίπεδο πάνω την ομάδα του Πειραιά.

 

Σε 4 αναμετρήσεις, όπου καταγράφηκαν και οι ασίστ, ο Γουόκαπ μέτρησε 31 (!), πράγμα που δείχνει ότι έχει δουλέψει το κομμάτι της δημιουργίας του στην προετοιμασία. Κορυφαία του εμφάνιση ήταν κόντρα στη Φενέρ, όπου είχε 10 ασίστ! Ο Αμερικανός γκαρντ αν δείξει τα ίδια στοιχεία και στα επίσημα παιχνίδια, τότε αυτόματα αλλάζει στάτους και επίπεδο η επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τρίβει τα χέρια του βλέποντας τον Γουόκαπ να έχει αυτή την εικόνα, ενώ σε συνδυασμό με τις ποιοτικές μεταγραφές του καλοκαιριού, αναμένεται ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί βελτιωμένος.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει από μία ακόμα καλύτερη αφετηρία συγκριτικά με πέρυσι. Με όπλο του την ομοιογένεια (κράτησε 8 παίκτες από το περσινό ρόστερ), αλλά και τις στοχευμένες κινήσεις δείχνει να είναι τουλάχιστον ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, αλλά και από αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκα που έκαναν rebuilding το καλοκαίρι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς