20.4 C
Athens

Παναθηναϊκός – Αρμάνι 64-77: Νικητές στο τουρνουά οι Ιταλοί, έδεσαν κόμπο τους Πράσινους (vid)

Παρά τις πολλές απουσίες τους, οι Ιταλοί έκαναν μεγάλη εμφάνιση και αναδείχθηκαν νικητές του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που είχε προβλήματα μια εβδομάδα πριν το Super Cup

Η Αρμάνι Μιλάνο σίγησε το ΟΑΚΑ και αναδείχθηκε νικήτρια στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα με τον κυνικό τρόπο παιχνιδιού της αλλά και τη μεγάλη ποιότητά της (υψηλότερη από αυτή της περασμένης σεζόν) παγίδευσε τον Παναθηναϊκό και τον υποχρέωσε σε ήττα με 77-64 στην πρόβα τζενεράλε του πριν το Super Cup.

Οι Ιταλοί που είχαν πολλές απουσίες δεν έκαναν το λάθος της Αναντολού Εφές να πάνε το ματς σε φρενήρη ρυθμό, αντίθετα βασίστηκαν στην καλή τους άμυνα και με ένα ξέσπασμα στα τελευταία τρία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου αλλά και με γεμάτη εμφάνιση στο τέταρτο, μπλόκαραν τους Πράσινους (δεν έπαιξαν Γκριγκόνις – Πονίτκα) που ξέμειναν σε δημιουργία και σουτ από την περιφέρεια.

 

Η ισορροπία των πρώτων 17′ όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και ο Παναθηναϊκός ήταν συνεπής επιθετικά με τον Γουόλτερς, πήγε περίπατο πριν την ανάπαυλα. Ο Μπαλντάσο με δικό του ξέσπασμα αλλά και με ωραία συνεργασία του Ρίτσι και του Χάινς έφεραν το 33-40 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Οι παίκτες του Έτορε Μεσίνα διατηρούσαν το προβάδισμά τους με χαρακτηριστική άνεση όσο έμπαινε στην εξίσωση ο Μπάρον. Καθώς κυλούσαν τα λεπτά ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να βρίσκει σκορ εντός παιδιάς και η Αρμάνι διαφύλαξε το προβάδισμα αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά σε διψήφια νούμερα με πρωταγωνιστή τον Ντέιβις που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της με 20 πόντους. Μοναδικός διψήφιος για τον Παναθηναϊκό ο Νέιτ Γουόλτερς με 10 και από εκεί και έπειτα το χάος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 33-40, 53-58, 64-77

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς