19.9 C
Athens

Εθνική Ελλάδας: Για τη συνέχιση του σερί και το γόητρο κόντρα στην Κύπρο

Η εθνική Ελλάδας του Πογιέτ παίζει για το γόητρό της ως βαθμολογικά αδιάφορη απέναντι στην Κύπρο του Κετσπάγια, που «καίγεται» για βαθμούς ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό στην τέταρτη κατηγορία του Nations League

Την τελευταία προπόνησή της στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα με την Κύπρο (24/9, 21:45), πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής η Εθνική ομάδα στο γήπεδο της ΑΕΚ Λάρνακας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Μεγαλονήσου, στο πλαίσιο της 5ης (προτελευταίας) αγωνιστικής για τον Β΄ όμιλο της League C, στο UEFA Nations League.

Ο αγώνας μπορεί να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο για την Ελλάδα, που με τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στη League B, ωστόσο η «γαλανόλευκη» καλείται να δώσει συνέχεια στην αγωνιστική συνέπειά της επί Γκουστάβο Πογέτ και στη συλλογή βαθμών, που σημαίνουν κερδισμένες θέσεις στην παγκόσμια κι ευρωπαϊκή κατάταξη.

Αυτό επεσήμανε και ο Ουρουγουανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, δίνοντας το στίγμα της προσέγγισης: «Τον Ιούνιο στόχος ήταν να βγούμε πρώτοι, τώρα να κερδίσουμε αυτά τα δύο ματς και να βελτιωθούμε στο FIFA Ranking. Είναι ένα ντέρμπι. Όλοι στην Κύπρο μάς περιμένουν και θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα, οπότε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε έτσι ακριβώς. Δεν γνωρίζουμε πολλά για την ομάδα της Κύπρου καθώς έχουν νέο προπονητή, νέα τακτική, νέο σύστημα».

Αγωνιστικά, ο Ουρουγουανός εκλέκτορας της Εθνικής δούλεψε αυτή την εβδομάδα στο σχηματισμό 4-2-3-1. Όπως φάνηκε από τις προπονήσεις, προβληματίζεται για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Σιώπη στους κεντρικούς μέσους και θα είναι ένας από τους Κουρμπέλη ή Μπουχαλάκη, με επικρατέστερο τον χαφ του Παναθηναϊκού.

Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Δουβίκας, ελλείψει των Παυλίδη (τραυματίας) και Γιακουμάκη (τιμωρημένος), ενώ πίσω του θα βρίσκονται οι Μπακασέτας (στον άξονα), Μασούρας στο ένα «φτερό» και ένας από τους Πέλκα (επικρατέστερος), Φούντα ή Χατζηγιοβάνη στο άλλο. Να σημειωθεί ότι επίσης τιμωρημένος με κάρτες είναι ο Μάνταλος.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Βλαχοδήμος και την αμυντική τετράδα θα αποτελούν οι Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος και Τσιμίκας.

Σέντρα στις 21:45 με διαιτητή της αναμέτρησης τον γνώριμο της Super League, Αλεξέι Κουλμπάκοφ.

Οι αγώνες της Ελλάδας στο Nations League (League C, 2ος όμιλος)

02.06.2022: Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1 (39’ Μπακασέτας)
05.06.2022: Κόσοβο – Ελλάδα 0-1 (36’ Μπακασέτας)
09.06.2022: Ελλάδα – Κύπρος 3-0 (8’ Μπακασέτας, 20’ Παυλίδης, 49’ Λημνιός)
12.06.2022: Ελλάδα – Κόσοβο 2-0 (71’ Γιακουμάκης, 90’ Μάνταλος)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς